Кои са най-вредните храни за стомаха? [част втора]

2014-07-15 17:31:00
Кои са най-вредните храни за стомаха? [част втора]
Снимка: Dreamstime

Когато сте гладни, сигурно не се замисляте много за храната, която изяждате. Залагате на това, което ви се иска в момента и не ви се струва прекалено калорично. Друг път се отпускате и си угаждате с нещо сладко и мазно. Това е съвсем нормално, но е хубаво да си помислите и за стомаха. Стомашните проблеми могат да са много страшни и неприятни, особено ако се стигне до язва или друга сериозна болест. Сега ще ви разкажем кои са най-вредните храни за стомаха.

 

Месо. Месото е много полезно и не бива да го пренебрегвате от менюто си. изобщо не се съмняваме в качествата и вкуса на този продукт, но наистина понякога може да ви докара болки в стомаха. Ако го ядете недопечено, възможно е стомахът ви да го отхвърли и да не ви понесе. Ако имате чувствителен стомах, най-добре изпичайте хубаво месото, преди да го хапвате. Освен това мазното червено месо, може да стане прекалено мазно, ако се изпържи. А пърженото е враг на стомаха. Внимавайте и с подправките, които му слагате, кърито и лютивите сосове са вкусни, но не понасят на всеки.

 

 

Бургер. Знаем, че той е изкушение за почти всеки тийнейджър, но понякога е по-добре да се въздържате. В бургерите има пържени картофи, които често пъти са пържени в некачествена, остаряла мазнина. Прибавяме и мазнината от кюфтето или друг месен продукт. Определено стомахът ви не е много щастлив, когато се глезите с такава вредна храна. Опитайте да ядете бургери по-рядко.

 

Газирани напитки. Ако имате проблеми със стомаха, забравете за тях. А дори да нямате, никога не ги пийте на гладно. Редовната употреба на газирани напитки на празен стомах, може да доведе дори до язва. Няма да обясняваме, че от тях се пълнее, съдържат огромни количества захар и вредни подсладители. Но помислете за стомаха си и ги ограничете възможно най-много.

 

Пилешки крилца. Разбираме, че наистина ги обожавате, но не прекалявайте с тях. Те са пържени, освен това са бърза храна. Навярно знаете, че има разлика между нещо, пържено в домашни условия и храна, приготвена в ресторант за бързо хранене. Остаряла мазнина, прекалено много панировка и големи количества сол! Пощадете стомаха си и хапвайте крилца по-рядко.

 

Лакомия. На последно място слагаме лакомията, защото тя е порок на много хора. Когато сте гладни имате чувство, че можете да погълнете какво ли не и трупате много в чинията си. После ви става трудно да изядете това количество, но не се отказвате. Недейте да затруднявате стомаха си по този начин. Най-добре е да ядете бавно и да сипвате по-малки количества в чинията си. Преяждането е вреден навик, който води до излишни килограми. 

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
yamaha436
преди 9 години

Най-добре е шкембе чорбата! :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия