Защо да включим бананите в менюто си ?

2014-04-19 10:52:00
Защо да включим бананите в менюто си ?
Снимка: freeimages.com

След като преди време ви запознахме с тревожната информация от вестник "Индипендънт", според която бананите са на път да изчезнат, тъй като са били атакувани от вредители и гъбични заболявания, които на практика провалили цялата реколта на производителите и демотивирали голяма част от тях да отглеждат вкусното растение, сме ви подготвили още няколко причини, защо да вкарате вкусния плод в менюто си.

 

 

Депресия

 

Последните прочувания на видни учени са установили, че бананът е изключително полезен за хора, страдащи от депресия. Екзотичният плод съдържа триптофан, вид протеин, който тялото преобразува в серотонин, известен с това, че ви кара да се отпуснете, да ви се подобри настроението и като цяло да ви накара да се чувствате по-щастливи, което гарантирано пропъжда депресията.

 

Махмурлук

 

Да, колкото и странно да ви звучи, бананите се справят сравнително добре и с него. То обаче е безсилно без съдействието на медта и млякото, тъй като, за да се справите с махмурлука се нуждаете бананен млечен шейк, подсладен с мед. Бананите ще успокоят стомаха ви и с помощта на меда ще се изградят изчерпаните нива на кръвната захар. Млякото пък от своя страна ще успокой и хидратира повторно вашата система.

 

Кръвно налягане

 

Не са малко хората, които страдат от проблем с кръвното налягане. Известни са множество начини за справяне, но почти всички от тях включват медикаменти. Ако вие не сте фенове на фармацията, то може да се доверите на банана, който е с изключително високо съдържание на калий и с ниско съдържание на сол, което го прави идеален, за да победите кръвно налягане. Ако все пак проблема не изчезне, обезателно се консултирайте с лекар.

 

Ухапване от комар

 

Заедно с лятото идват и неприятните комари, които с досадните си ухапвания, освен че загрозяват външния ни вид, но ни причиняват и доста голям некомфорт, предизвикан от силни сърбежи. Според мнозина добра алтернатива на мехлема срещу ухапване от комари е вътрешната кора на банана, която може да натриете върху ухапаното, тъй като по този начин ще намалите подуването и раздразнението от ухапването.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия