Какво представлява целулитът и как да се справим с него?

2014-02-13 11:16:00
Какво представлява целулитът и как да се справим с него?
Снимка: Dreamstime

Малцина са късметлийките, които нямат целулит. Повечето жени рано или късно се сблъскват с този досаден проблеми. Целулитът, известен още като „портокалова кожа“ представлява изменение на мастните тъкани, влизащи в състава на кожата. Обикновено се появява по краката, бедрата, дупето, а понякога и по ръцете. При образуването на целулит тъканта се изпълва с токсини и мастни отлагания, които разтягат кожата. Натрупаните токсини и мастите пък удебеляват клетките, като ги правят по-плътни.

 

Целулитът се дели на четири стадия – в първия и втория почти не се забелязва, но ако го видите и вземете мерки, ще се справите бързо и лесно с него.

 

 

През първия етап трябва само да спортувате активно, да ползвате антицелулитни кремове и да си направите няколко лимфодренажни процедури, за да победите целулита.

 

През втория вените вече не се справят с извеждането на мастите от кожата. В този етап трябва да си правите редовно лимфодренажни процедури и да ходите на сауна.

 

През третия стадий кожата изглежда почти нормално, но когато я стиснете с два пръста се забелязва, че тя е станала „портокалова“. Ако сте достигнали до този етап, няма смисъл да си правите лимфодренаж, защото той вече няма ефект. По-добре заложете на липополиполиза, целулолиполиза или електролиполиза.

 

Ако и през трите стадия не сте взели мерки, няма как да не стигнете до четвъртия. При него кожата, където има целулит, е осезателно по-студена и е с променен цвят. За да разберете дали сте достигнали този етап, силно и бавно защипете част от кожата, задръжте малко и рязко отпуснете. Ако ви заболи, значи сте в четвърти стадий. Решението е само едно – липосукция.

 

Какво причинява целулита?

 

Има много фактори, които оказват влияние на кожата ни. Това са лоша околна среда, постоянен стрес, храната, която ядем, липсата на физическа активност, хормонален дисбаланс, нарушение на функцията на щитовидната и задстомашната жлеза, наследствена обремененост, тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол и т.н.

 

Имайте предвид, че веднъж започнете ли да се борите с целулита, войната може да продължи цял живот. Трябва да сте упорити и да прилагате най-разнообразни методи, за да се справите с този проблем.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия