Как да се справим с "портокаловата кожа"?

2012-11-05 10:33:00
Как да се справим с
Снимка: Dreamstime

Целулитът е козметичен проблем, който притеснява много жени и кара хиляди компании за красота да търсят ефикасни методи за справянето с него. Ето няколко варианта, които в голям процент от случаите са дали резултат:

 

Започнете със здравословното хранене. Вътрешното състояние на организма се отразява и на външния ни вид. Не слагайте в ястията си сол, мазнини и карбохидрати. Намалете подправките, захарта, кафето и консервираните храни. За предпочитане са плодовете и зеленчуците, яйцата, рибата и пилешкото месо.

 

 

Папаята е един от плодовете, който най-добре се справят с целулита. В нея се съдържа ензимът папаин, който пречи да се образуват мазнините, които стоят в основата на целулита.

 

Ръкавиците за масаж против целулит също са много ефективни. Докато се къпете, масажирайте с кръгови движения афектираните зони.

 

Правете упражнения – ходене, подскачане, танцуване, качване и слизане по стълби, тичане, плуване – варианти има много. Чрез движението и работата на мускулите се улеснява разграждането на мазнините на целулита.

 

Съществуват вид водорасли - fucus vesiculosus, които са богати на йод и антицелулитни компоненти. Те спомагат за източването на токсините и подобряване на кръвообращението. Използват се за направата на кремове, сапуни и при антицелулитни процедури.

 

Още полезна информация четете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия