Женската красота и заблудите, свързани с нея

За женската хубост се разпространяват какви ли не заблуди  и - много дами им вярват безрезервно.  Ето някои от тях: Говори с, че ако една жена е пълна, значи задължително има целулит. Но невинаги е така. Всъщност,  т. нар. &lsquo

2011-10-22 23:06:53
Женската красота и заблудите, свързани с нея
За женската хубост се разпространяват какви ли не заблуди  и - много дами им вярват безрезервно.  Ето някои от тях:

Говори с, че ако една жена е пълна, значи задължително има целулит. Но невинаги е така.
Всъщност,  т. нар. ‘портокалова кожа’,  може да задържа токсини заради нарушена дейност на черния дроб,  ако жената има плоски стъпала или пък прекалено изразена кръстнопоясна извивка.

Някои жени  вярват, че тесните дрехи ги правят по-слаби. Това въобще не е вярно. Такива дрехи не позволяват на кожата да диша свободно, те затрудняват кръвообращението и улесняват появата на мастни депа.

Дамите наистина вярват в максимата, че ако пропуснат едно ядене през деня, това води  до отслабване.  Нищо подобно!  Така следващото хранете ще е по-обилно, а това не е добре. По-добре хапнете морков или ябълка, но не дръжте стомаха празен.

Жените смятат, че не може да се пази диета, ако се хранят навън.  И това не е вярно. Навсякъде в заведенията може да си поръчате просто салата или месо на скара. Единственото, което трябва да избягвате е хляба и алкохола.

Пълнее се от бобови храни - и това го вярват много жени. Съвсем погрешно!. Въобще няма да напълнеете, ако ги хапвате поотделно или в комбинация със зеленчуци.

Говори се, че  приемането на големи количества течности води до задържането им в организма. Не е вярно. Водата действа прочистващо и е отлично диуретично средство.  С нейна помощ бъбреците  функционират по-добре и се отстраняват по-леко токсините, както и излишните течности в организма.

Вярва се, че потенето е резултат от лоша хигиена. Това не е вярно. Човек се поти и това е съвсем естествено. Неприятната миризма  пък се отстранява с добра хигиена, подходящ дезодорант и дрехи от естествени материи. Добре е да се приемат храни с по-малко подправки. А самият процес на потоотделяне е строго индивидуален. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия