Как да имаме по-обемна коса?

2013-10-29 21:00:00
Как да имаме по-обемна коса?
Снимка: Dreamstime

Чудиш се какво да правиш с косата си, защото е тънка и лесно губи своя обем? Повечето козметични продукти не ти помагат, а тупирането в корените е вредно. Сега ще ти дадем няколко съвета.

 

Суши се с глава, наведена надолу. Когато се изкъпеш, вземи сешоара и наведи главата си надолу. Суши се така и ще видиш, че косата ти има повече обем.

 

 

Ако имаш дълга, равна и безобемна коса, посъветвай се с фризьора ти дали не е по-добре да се подстрижеш на пластове. Така косата няма да тежи толкова, а ще „бухва” по-лесно. Трябва само да внимаваш да не направиш най-горния слой твърде къс.

 

Ако не искаш да гориш косата си, можеш да си сплетеш плитка и да останеш през нощта с нея. Изсуши косата си, но не до край. Сложи някакъв стилизант, който харесваш и сплети косата си на една плитка (рибена кост) или няколко по-малки. Така косата ти ще се начупи на сутринта и ще има обем без горене.

 

Ползвай спрей за обем. Заложи на качествена козметика, пръскай корените на косата си и масажирай скалпа си.

 

Ползвай ролки за коса. Това е друг безвреден метод, с който лесно ще постигнеш готин обем. Не е нужно да слагаш ролки на цялата си коса, а само на горната част. Освен това ролките трябва да са с голям диаметър.

 

Ако спешно трябва да излезеш, а косата ти не е в най-върховата си форма също има решение. Сложи си красива лента като издърпаш отдолу коса. Така ще изглежда много по-обемна.

 

Също така на пазара се предлагат сухи шампоани. Ако нямаш време да си взимаш душ, а веднага трябва да излезеш, напръскай се със сухия шампоан и оформи косата си с гребен. Ще видиш мигновения резултат.

Не си прави "вафлички" в корените, защото не изглежда добре. Ако поддържаш косата си и се грижиш за нея, няма да ти се налага да правиш "вафличките", които изобщо не са на мода. А и честата употреба на преса уврежда косата допълнително.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия