Няколко начина да притежавате красива коса

2012-04-11 13:02:00
Няколко начина да притежавате красива коса
Снимка: sxc.hu

Хората с мазни коси имат вредния навик да ги мият прекалено често, което води до още по-бързо омазняване.

 

Решаването на проблема с мазната коса става с подходящи продукти, а не с ежедневно къпане. Нанесете шампоан за мазна коса в корените, преди да я намокрите. Постойте така няколко минути като нежно масажирате с пръсти скалпа, след това я изплакнете хубаво. Отново нанесете шампоан, подходящ за вашия тип коса, но този път по цялата, а не само в корените.

 

Измийте се с хладка вода, като не търкате. Триенето стимулира мастните жлези и по този начин косата става още по-мазна. Препоръчително е да си слагате подхранващ серум само на връхчетата на косата, за да не я омазнявате допълнително. Някои коафьори препоръчват слагането на лавандула или портокалово масло в шампоаните, за да заздравите косата си и да й придадете повече обем.

 

 

Има много външни фактори, които правят косата суха и изтощена – метеорологичните условия, изправянето с преса, мръсния въздух и т.н. За да предпазите косата си максимално, използвайте продукти, които ще я хидратират и освежат. Препоръчително е да си правите маски след къпане и да седите с увита памучна кърпа поне половин час, за да има максимален ефект.

 

За да щадите косата си, избягвайте да я подсушавате с кърпа, като я търкате. Триенето къса косъма, който без това ви е слаб. Косата има нужда от много грижи и нежно докосване. Ако косата ви се къса лесно, слагайте подходящи серуми и си правете достатъчно маски.

 

При положение, че скалпът ви е сух и лесно се зачервява, слагайте етерични масла преди да се измиете с шампоан. Избягвайте продуктите, които имат силикон, защото той обвива косъма и другите продукти не могат да стигнат до него и да го подхранят.

 

Някои хора нямат нито мазни, нито прекалено сухи коси, но пък нямат и обем. На пазара има доста шампоани и продукти, които правят косата жизнена и бухнала. Ако искате да изправяте косата си, правете го със сешоар, за да добиете повече обем. Някои хора губят жизнеността на косата си, защото използват неподходящи продукти за своята коса.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
пAteNцЕ
преди 12 години

за мазната коса върши работа и маската от хума преди къпане а шампоана защо не пише какъв трябва да е когато се масажира и после при плакненето? чувала съм и за маската с яйце ама не съм пробвала :Д


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия