И най-мъжествени мъже са ....

2013-08-26 10:12:00
И най-мъжествени мъже са ....
Снимка: Dreamstime

Някои мъже определено излъчват сексапил и привличат с мъжкарското си поведение отдалеч. Това най-често са дървосекачите, които имат средно ниво на тестостерон с 15 пъти повече в сравнение с професионалните играчи, които се състезават в колективни спортове като футболистите, например.

 

Учените направили редица изследвания на дървосекачи в Боливия, пише в. „Daily mail“. Те установили, че физическото усилие е изключително важно за тях, за да могат да освободят терени за селскостопанско производство. В резултат на това при дървосекачите нивата на тестостерон са по-високи, отколкото на волейболистите.

 

 

По време на мачове се наблюдавал ръст на тестостерона с 30.1%. При сеченето на дърва концентрацията му достигала до 46.8%.

 

Според специалистите нивата на мъжкия хормон са пряко свързани с оползотворяването на енергията от храната. Ако младежите пропуснат дори едно ядене, тези нива спадат до едва 10%. При прекалено дълго лишаване от достатъчно количество храна, тестостеронът намалява като на кастриран човек.

 

Има още редица фактори, които понижават нивата на хормона – инфекции, наранявания, изгаряния, операции и т.н. Човешкият организъм използва храната, за да трупа мускулна маса и за да поддържа здрава имунната система. Когато човек приема недостатъчно количество калории, тялото избира едното или другото и това влияе негативно на организма.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ivailo99999
преди 10 години

На едно мнение съм с анонимко

АНОНИМКО
преди 10 години

Спортистите


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия