Повече време на слънце за по-нисък риск от развитие на екзема и сенна хрема

2013-06-15 22:00:00
Повече време на слънце за по-нисък риск от развитие на екзема и сенна хрема
Снимка: sxc.hu

Тийнейджърите, които прекарват повече време на слънце, имат по-нисък риск от развитието на екзема и сенна хрема в сравнение с останалите, които не се излагат достатъчно дълго на слънчева светлина, сочат резултатите от австралийско изследване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от Кралската детска болница в град Мелбърн наблюдавали 415 момчета и момичета до навършването им на 16 години. Именно така те установили, че в тийнейджърска възраст прекарването на повече от 4 часа на ден навън води до положителен ефект за здравето на подрастващите.

 

Излагането на слънчева светлина в юношеските години намалява значително риска от развитието на сенна хрема и екзема – неприятни заболявания, от които страдат все повече и повече хора по целия свят.

 

Не е ясно как точно слънцето допринася за този благоприятен за здравето ефект. Един от възможните варианти според учените е свързан с факта, че ултравиолетовите лъчи повлияват положително имунната система, като потискат възпалителните процеси и по този начин възпрепятстват развиването на алергии.

 

Не бива обаче да забравяте, че по нашите ширини лятното слънце е силно и може да бъде опасно. Затова, ако възнамерявате да прекарвате повече време под слънчевите лъчи, не пропускайте слънцезащитните лосиони, които ще ви предпазят от изгаряне.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
shusha
преди 10 години

А рак на кожата?!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия