Как да се предпазим от йо-йо ефекта след диета?

2013-04-15 21:30:00
Как да се предпазим от йо-йо ефекта след диета?
Снимка: sxc.hu

Много жени спазват успешни хранителни режими за отслабване, което в крайна сметка им помага да се сдобият с мечтаната фигура. Скоро след това обаче те започват да трупат излишни килограми и отново се връщат към старото си и позакръглено „аз”.

 

Именно в това се изразява неприятният йо-йо ефект след диета, от който страдат милиони представителки на нежния пол по целия свят.  Ако не искате да попадате сред тях, трябва изцяло да промените отношението си към храната. Предлагаме ви няколко лесни съвети, които ще ви помогнат да запазите красивата си фигура за по-дълго време. 

 

 

Дайте си сметка колко, кога и какво ядете

 

Много хора не осъзнават колко често преяждат и колко често посягат към пакетче чипс или солети без реално да са гладни и да имат нужда от тях. Дали от скука, дали по навик или за преборване с депресията, нерядко ние хапваме по нещо без дори да го желаем.

 

Ето защо, ако искате да запазите фигурата си, обърнете внимание на толкова кога се храните, какво количество храна поглъщате и каква е тя. Също така не пропускайте факта, че не е нужно да изяждате цялата си порция, ако вече сте се заситили.

 

 

Разсейвайте се с нещо

 

Всеки път, когато ви се прииска да посегнете към кутията с бисквити, заменете това действие с нещо друго – обадете се на приятел и си поговорете по телефона или се поровете във Facebook. Яденето от скука е ваш враг и всячески трябва да го избягвате.

 

 

Не се подвеждайте по другите

 

Когато излизате с приятели и те наблягат на fast food-а, за вас вероятно е трудно да се въздържите и вие да не нагънете някой хамбургер или пица. Опитайте се обаче тези ситуации да бъдат сведени до минимум и си наложете правилото колкото се може по-често да залагате на по-здравословни и нискокалорични алтернативи.

 

                                                                           Снимка: sxc.hu

 

Не гледайте на храната като на награда

 

Не се възнаграждавайте за каквото и да било с храна. Това, че днес сте взели успешно изпита си, далеч не означава, че трябва да изядете цяла кофа с течен шоколад като награда. Ако толкова искате да се поглезите за някое свое постижение, заложете на нещо друго, което ще ви зарадва – купете си секси бельо в любимия цвят или пък някоя интересна книга.

 

Ценете усилията си

 

Никога не забравяйте колко усилия сте положили, за да се сдобиете с мечтаната фигура, и колко силна воля сте проявили, за да се лишите от любимите си храни в името на по-красиво тяло. Всеки път, когато искате да прегрешите с нещо вкусно, но и висококалорично, спомнете си колко зле сте се чувствали, когато сте били позакръглени, и се опитайте да устоите на изкушението.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Victoria Grande
преди 10 години

Трудно ще да е,нооо...ще се опитам пък каквото ще-да става! :))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия