Защо някои хора са дебели и гладни цял живот?

2013-03-13 13:13:00
Защо някои хора са дебели и гладни цял живот?
Снимка: Dreamstime

Повечето хора смятат, че дебеланковците постоянно ядат и затова имат толкова много излишни килограми. Сигурно ще се учудите, като разберете, че немалка част от тях са гладни и дебели. Те се хранят малко, спортуват и въпреки това пълнеят.

 

За да функционира правилно човешкият организъм има нужда от храна, от която да извлича енергия и хранителни вещества. Една част от храната се складира под формата на мазнини, за да може да поддържа тялото, когато е изтощено от глад.

 

Когато човек започва да се храни по-малко, организмът усеща и започва да натрупва мазнини в случай, че приемът на храна напълно спре.

 

 

Повечето хора смятат, че трябва да се хранят малко, за да отслабнат. Груба грешка! Хранете се често и по малко, защото в противен случай рискувате да забавите метаболизма си и да трупате лесно излишни килограми. В никакъв случай не пропускайте закуската, защото тя дава добър старт за обмяната на веществата.

 

Йо-йо ефектът се появява при хора, които лишават организма от полезни вещества по време на диетата, която спазват. След нейния край тялото си наваксва и дори натрупва допълнително количество мазнини.

 

Когато организмът страда от липса на витамини и полезни хранителни вещества, човек се чувства постоянно гладен.

 

Ако не искате да сте вечно дебели и гладни, започнете да спазвате пълноценен хранителен режим и не тормозете организма си с изтощителни диети. Хранете се разнообразно, за да доставяте на тялото си нужното количество полезни вещества и витамини. Също така е хубаво да спортувате няколко пъти седмично, за да повишите имунитета си и да се стягате, докато се отървавате от излишните килограми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Булшитс! Гладуват, но не спортуват достатъчно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия