Защо понякога диетите не помагат?

2013-04-10 12:29:00
Защо понякога диетите не помагат?
Снимка: Dreamstime

Замисляли сте се защо диетите за отслабване рядко имат така желания ефект? Една от основните причини е, че хората се отказват да ги спазват, преди да са видели ефект от тях. Според учените на една жена /защото те са тези, които се демотивират по-лесно, но в същото време често са на диета/ й отнема малко повече от месец, за да се откаже от хранителния режим, който спазва.

 

Едва 13% от представителките на нежния пол са склонни да са на диета повече от един месец. Причината е във вкусните изкушения около тях, на които трудно устояват. За съжаление, на някои хора наистина им е слаб ангелът – едни не могат да устоят на храната, други на пиенето, а третите на красивите мъже и жени около тях. Всеки със своите слабости.

 

 

Балансираните диети са здравословни, но при тях ефектът се вижда след няколко месеца. Причината е, че те не са драстични, консумира се разнообразна храна и по този начин човек по-бавно /но в същото време по-здравословно/ се отървава от излишните килограми. Не е препоръчително да спирате един хранителен режим по средата, защото рискувате да си навлечете йо-йо ефект и така вместо да отслабнете ще се сдобиете с няколко килограма отгоре.

 

Затова бъдете внимателни, когато решите да сте на диети и избирате хранителния режим, на който ще се подложите. На всеки човек му понасят различни диети – това, че вашата приятелка е свалила излишните килограми, благодарение на протеиновата диета, не означава, че тя няма да ви докара куп здравословни проблеми или че няма да ви подейства.

 

Ако сте от хората, които обичат да си похапват и угаждат, започнете да спазвате лек хранителен режим, защото шансът да се провалите, спазвайки една стриктна диета, е меко казано огромен. Ако съчетаете умерена диета и редовни тренировки, то рано или късно ефектът ще е видим и вие със сигурност ще бъдете доволни от него.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия