Как да избегнете появата на цъфтящи краища?

2016-11-08 13:57:00
Как да избегнете появата на цъфтящи краища?
Снимка: Dreamstime

Почти всяка жена със средно дълга и дълга коса се е сблъсквала с проблема „цъфтящи краища“. Причината за тяхната поява са суха коса, прекомерна употреба на козметика за коса, агресивни шампоани и третиране на косата при високи температури. От целия косъм именно краищата са най-уязвими. Гривата ви може да е дълга, но ако имате цъфтящи краища, косата ви ще изглежда стара и неподдържана. Да, стара! Една коса с дължина до раменете е са възраст около три години, което не е малко.

 

 

Трябва да полагате грижи за косата си, за да може да бъде здрава и да изглежда добре. На пазара има разнообразие от продукти за покриване на цъфтящите краища. Те съдържат силиконово масло, което покрива разделените краища с фино покритие. По този начин косата изглежда по-здрава и краищата не са така „бухнали“. Това обаче е временно решение на проблема. Хубаво е да знаете, че тези продукти НЕ се прилагат след всяко къпане. Силиконовото покритие може да издържи няколко измивания с шампоан, затова е препоръчително да ги използвате на всеки три измивания.

 

Гребените и четките, които използвате, също оказват влияние на здравината на гривата ви. В никакъв случай не използвайте евтини инструменти за коса. По-добре заложете на четки с естествена четина /от глиган, например/ и гребени, които са изработени от истински рог или дърво. Старайте се да намалите употребата на четки или гребени, предназначени за тупиране, защото с тях допълнително изтощавате косата си.

 

Снимка: sxc.hu

 

Хубаво е да смените шампоана и балсама си с продукти, предназначени за коса с цъфтящи краища. Смесете продукта за измиване на коса с равно количество вода, преди да го нанесете върху основата на суха коса. Използвайте малко вода, за да го разпените хубаво и след това изплакнете. В тези продукти има достатъчно количество хранителна вещества, които ще ви помогнат да се справите с проблема.

 

Най-бързият начин да се отървете от цъфтящите краища е да отидете на фризьор. Да, но това е краткотрайно решение на проблема. Косата ви отново ще нацъфти, ако е изтощена, тормозите я и не полагате качествени грижи за нея. Статистиката сочи, че в последно време все по-малко и по-малко хора се оплакват от цъфтяща коса, благодарение на многобройните качествени продукти на пазара. Като превантивна мярка срещу цъфтящите краища може да прилагате редовното посещение при фризьора, както и третирането на косата с подходящи козметични продукти. Най-ефикасният метод е подстригването с топла ножица. Той обаче има ефект, ако се прилага редовно.

 

След баня някои хора интензивно търкат косата си, за да може да изсъхне максимално бързо. По този начин обаче тя се наранява и краищата й започват да се цепят. Затова оставете косата си да изсъхне сама, като внимателно я попиете с мека кърпа.

 

Повечето момичета не могат да си представят живота без сешоар и преси за коса, но е факт, че това са едни от най-големите вредители на здравината на гривата ви. Затова намалете до минимум или спрете употребата на тези увреждащи косата устройства.

 

Снимка: Dreamstime

 

Ако искате да имате красива и здрава коса, трябва да се грижите за нея. Не прекалявайте с къдренето, изправянето на косата, прекомерното излагане на слънце или на студ. Използвайте подходящи козметични продукти и косата ви ще се отблагодари.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия