Какъв гребен да използвате за косата си?

2012-02-07 02:00:00
Какъв гребен да използвате за косата си?

За да се радваме на красива и здрава коса трябва да използваме качествени продукти и подходящ гребен или четка. Гребените са удобни, когато искате да разрешите  косата си, докато се къпете, да разнесете маска или да си оформите път. Избягвайте употребата на пластмасови, защото създават статично електричество и по този начин косъмът се накъсва и уврежда. Купете си дървена четка, която е по-удобна и с времето краищата й се заоблят и щадят косата. Ако разресвате косата си, докато е още мокра, заложете на гребените, които имат широки зъбци, понеже не скубят и лесно разделят космите.

Ако искате да придадете обем на косата си използвайте плоска четка, която има форма на гребло и зъбци с топчета на края, които пазят скалпа от одраскване. Като напръскате четката си със спрей за коса ще постигнете блясък и по-лесна фиксация.

Най-хубавите четки са тези, които имат естествен косъм, защото не увреждат косата и с тях лесно се оформя прическа.

Ако имате тънка коса, която често има цъфтящи краища, купете си керамична четка. Тя има доста отвори, благодарение на които ще сушите косата си по-кратко и така ще я увреждате минимално.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sky.of.lust
преди 11 години

До Geri:): зависи как се решиш, за да не се нмакъсва я повчай съвсем леко от крайщата и продължи нагоре докато я разрешиш хубаво. Не е голяма философия.

Geri:)
преди 12 години

На мен ми казаха, че четките накъсват косата :(

krisito99
преди 12 години

polezno e da znaem


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия