Косопадът при тийнейджърите

2012-04-24 16:54:00
Косопадът при тийнейджърите
Снимка: sxc.hu

Тийнейджърският живот определено не е лек, както за самите тийнейджъри, така и за техните родители. Подрастващите имат проблеми от най-различно естество – здравословни, социални, сексуални и т.н. Момичетата държат на външния си вид и за тях е от особена важност да имат мека кожа и красива дълга коса. Вижте кои са факторите, които могат да доведат до косопад:

 

Нездравословен начин на живот – на повечето тийнейджъри като че ли им е вродена любовта към нездравословните храни. Те умират за хамбургери, пържени картофки, дюнери, баници и т.н. По този начин лишават организма си от витамини и минерали, които са изключително важни за здравето и състоянието на косата. Малко са подрастващите, които се стараят да водят здравословен начин на живот, като спортуват и консумират здравословни храни.

 

 

Стрес – тийнейджърският живот е изпълнен с много стрес, въпреки че младежите рядко имат задължения като ходене на работа, плащане на сметки, възпитание на деца и т.н. Стресът е един от факторите, причиняващи косопад при хора от всички възрасти. Възможно е човек да получи алопеция – при нея косата пада на кичури. Някои хора губят косата си, не защото живеят под стрес, а заради хормонален дисбаланс.

 

Продуктите за коса – в днешно време на пазара има изобилие от козметични продукти, които придават страхотен обем и външен вид на косата. В тях обаче се съдържат вещества, които й вредят и са в състояние да доведат до трайно увреждане на скалпа и косата. Препоръчително е тийнейджърите да използват шампоани и балсами, които са на билкова основа и са подходящи за ежедневна употреба. Като превантивна мярка срещу косопад е масажирането на скалпа с топло олио два пъти в седмица. По този начин се стимулира функцията на фоликулите и косата расте значително по-бързо.

 

Има и други причини, които могат да доведат до косопад, но тези са едни от най-често срещаните, затова внимавайте и се грижете за здравето си и привлекателния външен вид.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия