Млякото и храните с висок ГИ водят до акне

2016-11-05 10:00:00
Млякото и храните с висок ГИ водят до акне
Снимка: sxc.hu

Прясното мляко и храните с висок гликемичен индекс не само влошават състоянието на акнето, но могат и да предизвикат появата му при хора, които по принцип нямат проблемна кожа, смятат американски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Изучавайки резултатите от редица проучвания, осъществени през последните 50 години, специалистите от Катедрата по хранене, хранителни изследвания и обществено здраве към Нюйоркския университет установили, че захарта, шоколадът и мазните храни далеч не са единствените виновници за появата на акне.

 

Оказва се, че редовната консумация на прясно мляко е сред основните фактори за проблемна кожа. Още по-тежко е положението при хората, консумиращи нискомаслени продукти, тъй като при тях се наблюдава увеличаване на вероятността за появата на пъпки по лицето и шията с цели 44%.

 

Причината за неблагоприятното въздействие на прясното мляко върху кожата се крие в съдържащи се в него хормони, които предизвикват хормонални колебания в организма, водещи до акне.

 

Храните с висок гликемичен индекс, като картофи, бял ориз, бял хляб, захарни изделия, стафиди и дори диня, също са сред главните виновници за появата на пъпки и черни точки, тъй като бързото им навлизане в кръвния поток води до нарушаване на хормоналните нива.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FlowerPower
преди 11 години

Какви са тия агресивни хормони в млякото... Горките крави!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия