Как да се подготвим за среща с бившия

За първи път след раздялата

2018-02-07 12:30:00
Как да се подготвим за среща с бившия
Снимка: Instagram

Чудено би било, ако бившият изчезне някъде далеч, където повече никога няма да го видите. Но обикновено той не е на другия край на света, а от квартала, от училище или обща компания и ще ни се налага да го виждаме понякога.

 

Идеята да захвърлите всичко и да избягате възможно най-далеч, само защото сега не ви е до него, не е добро решение. Но въпросът какво да правите, когато го видите отново след раздялата вероятно ви измъчва. Дали да кажете нещо или не? Дали да се държите приятелски или враждебно?

 

Ето няколко съвета как да постъпите:

 

1. Прекратете връзката онлайн

 

Ако останете приятели в социалните мрежи, ще се налага да гледате как бившия се забавлява в компания на приятели или дори ново момиче, което не е добра идея.

 

Дори да го премахнете от френд листата, пак може да се изкушите да поглеждате профила и да откриете нещо 'интересно', което да съсипе цялата ви вечер. Затова блокирането е най-доброто решение.

 

 

2. Не оставайте в приятелски отношения

 

Не е нужно да бъдете вулгарни с него, но приятелското отношение ще провокира повече комуникация, което не е добре за вас. Много хора казват, че не искат да има лоши чувства, но това, че не си общувате, не значи че се мразите.

 

Това просто е начин да сложите край на връзката, защото комуникацията, макар и приятелска, често води до неизяснени, объркани отношения, които ще ви наранят.

 

3. Не се приемайте като жертва

 

Много често страдайки, обвиняваме другия, защото се чувстваме неразбрани и неоценени. Понякога обвиняваме и себе си, чувствайки се недостатъчно добри.

 

Но всичко това е напълно излишно – приемете, че виновни няма, просто характерите ви не си пасват добре и толкова. Колкото повече разсъждавате над това какво е можело да бъде, толкова по-лошо за вас. Не изпадайте в състояния на самосъжаление и мъчителни терзания - помислете за нещо приятно, с което да се разсейвате от подобни мисли.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия