Прекият и дългият път към V-образния гръб

2015-04-04 16:00:00
Прекият и дългият път към V-образния гръб
Снимка: freedigitalphotos.net

Ще си поговорим за V-образната форма на гърба. Възловата цел на всеки, който е започнал да се занимава с фитнес и културизъм е да постигне широките и бухнали рамене и тясна и стегната талия. Има два начина да направиш V-образен гръб – единият е бърз, а другият е бавен. Сигурно и ти, като всички искаш прекия път към успеха. Нека тогава да разгледаме подробно първо ускорения способ.

 

Човешкото тяло има естествена ве-образна форма, погледнато отпред или отзад. Това което повечето хора не осъзнават е, че най-важното във външния вид са пропорциите. Ако имаш широк гръден кош стегнат торс и плочки по корема, дори да имаш по-малко лично тегло от други твои връстници, погледнати отстрани, ти ще изглеждаш с по-изразителна V-образна физика.

 

Ако структурата ти се базира на тесен ханш, то тогава ти си сред привилегированите. Широките рамене много по-лесно изпъкват, когато са в комбинация с тесен таз. Ако си от хората, които имат малко по-силно подчертан и широк ханш, тогава ще трябва да се постараеш малко повече в залата, за да стане физиката ти наистина впечатляваща.

 

 

Най-бързият начин да се сдобиеш с V-образния гръб е да намалиш телесното си тегло. Хората с наднормено тегло задържат повече мазнини в зоната на корема и ханша, което кара телата им да изглеждат издути в торса и тесни в раменете. Свали подкожната си мазнина до 8-10 процента и това не само ще свие талията и ще подчертае плочките по корема ти, но и ще орелефи раменете ти и ще придобиеш  по-културистичен облик.

 

Ако си от тези момчета, които и без друго са доста слаби – с нива на подкожната мазнина от 6 и по-малко процента, а ханшът ти е широк, тогава нямаш друг избор освен да търсиш покачване на мускулната си маса. Това е бавният и труден път. Добавянето на сантиметри в мускулните обиколки е 10 пъти по-трудно от отслабването. Може да отнеме от една до две години преди да добиеш видими резултати по отношение на V-образния гръб. Това може да стане само с много набирания на лост и упражнения за всяка една зона на раменете.

 

Раменете не могат да се делят. Раменете трябва да се тренират винаги като неделима и единна мускулна зона. Предни, задни и странични зони трябва да бъдат обхванати от една тренировка. Широкият гръбен мускул също играе основната роля в борбата за триъгълната форма на гърба ти. Хората тенденциозно имат слаби латерални мускули и насочват усилията от тях към бицепсите си, така че захващай се за работа. Успех!

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия