Триизмерни рамене за лятото

2014-05-27 19:30:00
Триизмерни рамене за лятото
Снимка: freedigitalphotos.net

Раменете са необходим "аксесоар" на всяко мъжко тяло. Не можеш да имаш страхотна фигура без широки и плътни рамене. Лятото наближава, а времето до плажовете и солената вода се изплъзва като пясък в ръката, така че залавяй се за работа. Ето как можеш да разшириш своите рамене с малко воля и постоянство.

 

Широки рамене. Когато си представяш силна и внушителна физика, тя задължително включва широки, плътни делтовидни мускули. Без тях ръцете, гърдите и гърба без значение колко са развити просто изглеждат слаби. За да постигнеш широка, плътна мускулатура, която подчертава V-образната фигура, трябва да атакуваш делтовидните мускули от всички ъгли. Това означава да взривиш предно, средно и задно рамо за пълно и завършено развитие. Най-новото в специализираните, експертни изследвания представлява точно това: радикална тренировка и иновативни промени в упражненията, които ще помогнат да разшириш и уплътниш раменете както никога преди.

 

Разтварянето встрани

 

 

Целта е да удариш всички глави на делтовидния мускул. Раменната става е подложена на сериозно износване и натоварване. Сигурно и ти си от хората, които се борят с постоянни травми. Ето защо е важно да се загрее изцяло преди комбинирани упражнения. Упражнението, което атакува предна, средна и задна делтовидни глави изпълнява тази задача. Изпълняването на това изолирано упражнение преди раменни преси и придръпване до брадичката също така натоварва предварително делтовидните мускули. Така ще загрееш цялата зона на раменете и ще изтощиш предварително всяка глава преди да преминеш към комбинираните упражнения.

 

Начало. Застани изправен с крака на ширината на раменете и хвани дъмбели пред квадрицепса (четириглавия бедрен мускул). Дръж коремните мускули стегнати, раменете назад, а главата изправена.

 

Изпълнение. Като използваш само ръцете, повдигай дъмбелите право пред теб. Когато тежестите достигнат малко над нивото на рамото, задръж за момент позицията в контракция на върха, после бавно спусни надолу по същия път. След като изпълниш всички повторения за повдигане пред тяло, изпълни разтваряне встрани, и после разтваряне встрани от наклон. Изпълнявай едновременно с двете ръце при всичките варианти.

 

След това премини към царя на упражненията за рамо - раменните преси. Направи три серии с колкото можеш повече повторения във всяка една от тях, така че да изтощиш и последното свежо мускулно влакно. След такава убийствена тренировка, отдай се на заслужена почивка. Мускулите ти растат когато почиваш, не го забравяй.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия