Война на увисналия трицепс

2015-02-16 17:03:00
Война на увисналия трицепс
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска задната част на ръката й да е стегната и добре дефинирана. Макар и много тийнейджърки да не са толкова добре запознати с имената на мускулите, както момчетата, те имат усет към естетиката и красотата на анатомичните си подробности. Не е тайна, че трицепсът е проблемна зона при не малко момичета, които водят заседнал начин на живот. Дори в млада възстаст, той може да увисне и да изглежда зле.

 

Броят повторения. Една от звездите на световния женски фитнес, Ким Чижевски, съветва момичетата да не използват нито много големи, нито много малки тежести. Според нея тайната и решението на този проблем е в умерените тежести. Това са такива гирички, които биха позволили на младата дама да прави до 10 повторения, като последното не коства извънземни усилия, а е съвсем по силите и възможностите. Тази тренировъчна тактика не би позволила на мускула да расте. Момичетата, които биха се притеснили, че могат да станат прекалено мускулести сега могат да си отдъхнат. Десет повторения не изискващи пределни усилия няма да направят ръцете ви мъжествени, а само ще стегнат мускула и ще държат кожата опъната.

 

 

Изтласкване от легнало положение с тесен хват. Това упражнение е известно сред мъжкото съсловие, но върши идеална работа и за дамите. Освен всичко останало, това упражнение стимулира едновременно и трите глави на трицепса, докато много други упражнения за триглавия мускул са насочени повече към детайли. Достатъчно удобно и лесно, това упражнение може да бъде практикувано както във фитнес-залата, така и вкъщи на пода. Достатъчно е да се снабдите с две гирички или да използвате екипировката на приятеля си, ако той тренира вкъщи. Легнете по гръб, хванете гиричките и ги допрете една до друга, така че палците ви да са огледални един на друг. Спуснете едновременно и двете ръце до около 10-15 см над гърдите и изтласкайте нагоре.

 

Екстензия с гиричка над глава. Макар да звучи сложно, упражнението е изключително просто. Това упражнение е отлично завършващо такова. След като сте натоварили всички 3 глави на трицепса, време е да поработите върху детайлите му и да напомпате максимум кръв в мускула. Хващате гиричка в едната ръка и я изпъвате вертикално нагоре. От тази позиция, без да мърдате ръката в зоната от рамото до лакътя, бавно спускате само предмишницата надолу. Това означава, че цялото движение на ръката е само в лакътната става. Спускате гирата до основата на врата. Не забравяйте да не правите повече от 10 повторения и последното да не е непосилно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия