Отърви се от мазнините в областта на корема бързо и лесно

2015-01-30 15:10:00
Отърви се от мазнините в областта на корема бързо и лесно
Снимка: thinkstockphotos.com

Мазнините в областта на корема тормозят както мъжете, така и жените. Зимата те не се забелязват толкова много, но през лятото са истински ужас, особено за представителките на нежния пол. За да не се притесняваш от външния си вид през горещите летни месеци, започни да се отърваваш от мазнинките още от сега.

 

Мазнините в областта на корема се натрупват най-лесно от захарните и тестени изделия, както и всички чипсове, снаксове, солети и т.н. Затова, ако искаш да се сдобиеш с красив и стегнат корем, трябва да ги изключиш от менюто си.

 

 

Лошите мазнини също трябва да бъдат елиминирани. Не става въпрос за тези, които са на корема ти, а за тези, които консумираш и които се съдържат в маргарина, снаксовете, захарните изкушения и т.н. Приемът на тези храни води до директно натрупване на мазнини точно там, където не иска – коремът и дупето.

 

За разлика от лошите мазнини, добрите трябва да ги консумираш редовно. Става въпрос за омега-3 мастни киселини, които се съдържат основно в мазните риби, ядките, авокадото и др. Тези храни засищат изключително лесно, като в същото време помагат за премахването на мазнините в областта на корема.

 

За да се отървеш от излишните килограми, трябва да промениш хранителните си навици. След като изключиш вредните за теб храни, трябва да включиш полезни като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и храни, богати на протеини.

 

Доста хора не си дават сметка, че липсата на сън води до натрупване на излишни килограми. Липсата на качествен сън те кара да се чувстваш уморен, да нямаш настроение и съответно да си го повишаваш, като хапваш вкусни и висококалорични храни. Също така липсата на сън води до объркване на хормоните, което може да доведе до натрупването на мазнини.

 

Най-разпространените упражнения, свързани с корема, са коремните преси. Те обаче не са толкова ефективни, колкото си мислят хората. Има много по-хубави упражнения за корем, на които трябва да наблегнеш, ако наистина искаш да се отървеш от мазнините. За да успееш да направиш корема си стегнат и да изваеш плочки, трябва да раздвижваш всички мускулни групи, като това става с разнообразни тренировки като тичане, плуване, танци и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MihaelaN
преди 9 години

като цяло корем се прави с диета !


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия