Как най-лесно ще се отървете от излишните килограми?

2013-04-17 14:39:00
Как най-лесно ще се отървете от излишните килограми?
Снимка: Dreamstime

Ако наистина искате да се отървете от излишните килограми, трябва да наблегнете на аеробните упражнения. За да изгорите максимум мазнини трябва да тренирате между 60 и 75 минути при умерена интензивност. Установено е, че изгарянето на мазнини от мастните депа започна след 30-та минута.

 

Аеробните упражнения са изключително полезни за спортуващите – те увеличават издръжливостта, укрепват дихателната и сърдечносъдовата система и поддържат теглото в норма.

 

 

Някои хора редовно правят анаеробни упражнения и въпреки това не свалят нито грам. Причината е, че при тях се натрупва мускулна маса. Аеробните упражнения са тези, които ще ви помогнат да се вталите. За да се отървете от излишните килограми трябва да спортувате редовно и да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате. Вижте кои са най-ефикасните упражнения:

 

Каране на колело – времето навън вече е идеално за каране на колело. При този вид спорт се натоварват основно гърба и краката, но не чак толкова интензивно, колкото при тичането, например. Но добрата новина е ,че по този начин ще можете по-дълго време да карате колело. Затова, вместо да се придвижване с автомобил или с градския транспорт, вземете си велосипеда и смело въртете педали, за да отслабнете. Карайте само по обособените велоалеи, за да не се стигне до някой неприятен инцидент.

 

Гребане – не във всеки град може да се практикува този спорт, но ако имате тази възможност – опитайте. Гребането натоварва краката, ръцете и гърба. Ако правите кратки и интензивни тренировки ще увеличите мускулната си маса, а ако правите по-продължителни натоварвания, ще се отървете от излишните килограми.

 

Тичане – може да бягате навсякъде – във фитнеса на пътечката, на стадиона или в близкия парк. Когато навън времето е хубаво, спортуването навън определено е по-приятно, но ако сте достатъчно големи ентусиасти, може да бягате и при по-лоши метеорологични условия. Ако искате да влезете във форма за минимален период от време, тичайте редовно. Бягането напряга едновременно най-големите мускулни групи в тялото – мускулите на гърба и краката и някои други мускулни групи. Както вече споменахме изгарянето на мазнини започна след 30-та минута, затова трябва да се постараете да тичане поне 45 минути. За да не се уморите прекалено бързо, бягайте с умерено темпо и се старайте да дишате правилно.

 

Има много начини, благодарение на които човек може да гори калории. Важното е да прави това, което му доставя удоволствие. Ако не обичате да тичате в парка, изберете друг спорт, който ще ви помогне да се отървете от излишните килограми. Спортувайте, хранете се нискокалорично и здравословно и скоро време ще се радвате на тялото, което искате.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия