Тренирате усърдно, а не трупате мускулна маса? Причините са няколко ...

2016-11-10 18:30:00
Тренирате усърдно, а не трупате мускулна маса? Причините са няколко ...
Снимка: Dreamstime

Трупането на мускули определено е трудоемък процес. Може да сте редовно във фитнес залата, но това не означава, че след няколко месеца ще се радвате на забележителна мускулна маса. Има няколко причини, които спъват мераците ви да се сдобиете с добре оформени мускули. Вижте кои са те:

 

Прекалявате с кардио тренировките – хубаво е да правите кардио упражнения, но те не бива да са по-голямата част от вашите тренировки. Ако искате да натрупате мускулна маса, наблегнете на силовите упражнения.

 

 

Нямате търпение – ако досега на сте тренирали сериозно, не очаквайте да се сдобиете с мускули след няколко седмици. Вместо да се гледате ежедневно в огледалото и да търсите разлика, по-добре го правете през 2-3 седмици. Така, колкото и да е малка разликата от преди, ще ви е по-лесно да я откриете и да се мотивирате да продължите да тренирате.

 

Храните се малко – за да натрупате мускулна маса, трябва да се храните добре и да имате малък излишък от калории, който да помогне на мускулите ви да пораснат. Не се хранете с висококалорични храни и избягвайте заведенията за бързо хранене, но и не задоволявайте глада си само със салати, защото така по-скоро ще се вталите, отколкото ще добиете релеф.

 

Самозалъгвате се – няма смисъл да тренирате, ако нямате желание за това. Хората, които спортуват, без това да им доставя удоволствие, правят голяма част от упражненията неправилно и затова не постигнат резултатите, които искат.

 

Не спортувате редовно – хубаво е да имате предварително изготвена тренировъчна програма от специалист. Няма смисъл от хаотичните фитнес упражнения. Трябва да сте наясно всеки ден за коя мускула група работите и да се придържате към този график.

 

Не си почивате достатъчно – не тормозете организма си с дълги и изморителни тренировки. Когато усетите, че сте уморени, по-добро пропуснете една тренировка, отколкото да отидете и хем да се уморите още повече, хем да не правите упражненията правилно, защото нямате сила за това. Тялото ви има нужда от почивка и именно тогава мускулите ви нарастват.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия