Шест основни грешки по време на спортуване

2013-02-01 13:31:00
Шест основни грешки по време на спортуване
Снимка: Dreamstime

Понякога хората /особено представителките на нежния пол/ прекаляват с тренировките, само и само да се отърват максимално бързо от излишните килограми. Това обаче няма как да се случи и честотата на тренировките често ни отдалечава от целите, които сме си поставили.

 

Вижте няколко действия, които не водят до задоволителни резултати:

 

Прекалявате с повторенията – не си мислете, че като правите десетки повторения от едно упражнение и по-бързо ще натрупате мускулна маса и ще се отървете от мазнините. Всяко упражнение си има определен брой повторения, които е хубаво да бъдат направени. Не прекалявайте, защото само си губите времето и желанието да спортувате.

 

 

Тренирате прекалено често – смятате, че колкото по-често тренирате, толкова по-бързо ще се вталите. Когато тялото ви е преуморено, вие не може да спортувате качествено и се обезсмисля начинанието ви. Затова не спортувайте ежедневно до припадък, а през 1-2 дни и в границите на разумното. След тренировка мускулите имат нужда от почивка и именно тогава те растат.

 

Не обичате да спортувате – хората, които ходят насила да тренират, постигат най-слаби резултати. Причината е, че те са разсеяни по време на тренировка и не отделят достатъчно внимание на упражненията, които правят.

 

Не загрявате качествено – някои хора смятат, че бързите и резки движения са в състояние да им помогнат да загреят. Единственото, което може да ви се случи, е да се контузите. Разгрявайте бавно и спокойно. Мускулите се активират от тежестта, а не от бързината, затова вземете гири и направете няколко леки и бавни упражнения.

 

Нямате план за тренировка – ако тренирате хаотично, няма шанс да постигнете така желаните резултати. Затова е по-добре да помолите някой специалист да ви състави план, който стриктно да следвате.

 

Приемате химикали – може да се отървете от излишните килограми и да стегнете тялото си и по естествен път. Не взимайте никакви допълнителни стимуланти. Хранете се добре, за да имате достатъчно сила за тренировка, но не товарете организма си с глупости.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
redbul2
преди 11 години

Браво! Добра и полезна статия. Изглежда е написана от човек със значителен личен опит във фитнеса.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия