По-леки тежести за по-големи мускули

2012-04-29 11:42:00
По-леки тежести за по-големи мускули
Снимка: sxc.hu

Винаги сте си мечтали да имате физиката на Арнолд Шварценегер или Силвестър Сталоун, но единственото, което можете да вдигнете от лежанка, е вашият iPad? Не се притеснявайте! Леките тежести могат да бъдат също толкова ефективни за правенето на мускули, колкото и тежките, твърдят учени от университета “McMaster” в Хамилтън, Канада, цитирани от в. “Telegraph”.

 

Оказва се, че далеч не е задължително един човек да тренира с големи тежести, за да успее да изгради мускулна маса. Напълно достатъчно е да се подберат по-малки тежести и да се работи с тях до отказ (до момента, в който направата на повече повторения е невъзможна).

 

 

Авторът на изследването – д-р Никълъс Бърд, смята, че тренировката с по-малки тежести е дори по-ефикасна от тази с по-големи тежести, тъй като многобройните повторения, които тя позволява, осигуряват един продължителен процес на изграждане на мускулите, траещ няколко дни след посещението във фитнес залата.

 

Въпреки че за работата с по-малки тежести и до отказ е необходимо отделянето на повече време, този тип тренировка си има и своите предимства. При нея рискът от контузии спада драстично. Освен това тя е и значително по-лесна за изпълнение дори от начинаещи бодибилдъри.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Locksys
преди 12 години

темата е абсолютно вярна.Химици да не се обаждат.Защото обичат да плюят кръв. ХА.Попрницип е така с малки тежести до откат,но тялото има моменти когато трябва да го стресираш с големи кила.Поне като правите с малки тежести пробвайте се да ги правите бавно и правилно упражненията.

DownloadVirus
преди 12 години

Многобройните повторения сами нищо не носят.И наистина не е важна тежеста,а мускулът да се съкращава.Ако имаш максималното съпротивление,това ти носи растежа,но е безсмислено да правиш всяка серия до отказ.

Glam0rous
преди 12 години

и един мармот завива шоколада в станиол.....е така лъжете малките и без това физически са за срамотите повечето

iziskanmladej88
преди 12 години

Самозакрийте се моментално!

N1ksun
преди 12 години

Ужас , шокиран съм ...

reperw
преди 12 години

трябва да забранят на зубари да говорят за фитнес :D

awerw
преди 12 години

само аз ли не намирам смисъл в това, което чета...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия