Продават жилище с приложение за iPad

2012-07-11 14:46:00
Продават жилище с приложение за iPad
Снимка: Reuters

Когато човек търси купувач на луксозно имение за 35 млн. долара, може да му се наложи да прояви повече креативност.

 

До този извод стига Дий Ана Статс, собственик на Carbon Mesa Estate в Малибу, Калифорния, и президент на компанията Staats & Co., пише CNBC.

 

Имението "участва" в промоционален филм и си има собствено приложение за iPad, което е разпратено директно на избрани потенциални купувачи, качено на опаковани като подаръци iPad-и.

 

"Знаехме, че при тази цена кръгът от заинтересовани лица ще е много тесен", обяснява Анди Кармайкъл, който работи в отдела за маркетинг на Staats & Co.

 

"Резултатите от различни проучвания показват, че по-голямата част от активността при луксозните имоти в Калифорния през последните 12 месеца е от страна на чуждестранни купувачи", посочва той, като обяснява, че е било важно да се ориентират кои са потенциалните купувачи не само на местно равнище, но и в международен план.

 

 

Ето защо екипът решава да предостави на тези купувачи, които не живеят наоколо, преживяване, доближаващо се до посещението на имота.

 

Специалистите създават филм за имението, който няма нищо общо с традиционните видеоклипове за реклама на къщи. Видеото е професионално заснето и режисирано, като къщата е главната героиня. Ролята на гид изпълнява нейният "господар", които прави виртуална разходка на зрителите из имота и им позволява да си представят как биха се чувствали, ако той е тяхна собственост.

 

След като изгледат филма, кандидат-купувачите могат да изберат от 10 езика, на които да прочетат характеристиките на имота и да разгледат района на Малибу на допълнителен видеоклип и снимки.

 

Що се отнася до самото имение, то се състои от къща с площ от 900 кв. м и вътрешен двор от 420 кв. м, разположени на парцел от 24 декара. Включва две кухни, шест бани и панорамни гледки към "Плажа на милиардерите" от всяка стая. Има и киносалон, и изба, в която се съхраняват 800 бутилки вино.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия