Apple ще пусне евтин iPad на пазара

2012-07-04 13:39:00
Apple ще пусне евтин iPad на пазара
Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple планира да пусне на пазара нов, по-малък и по-евтин модел на своя таблет iPad. Чрез него компанията ще търси предимство в борбата на пазара на таблети, където скоро се очакват конкурентни продукти на Google и Microsoft, които ще са с по-малки размери.

 

 

Новият модел iPad ще има дисплей с диагонал между 7 и 8 инча. Сегашните таблети на Apple са с 9,7-инчови дисплеи. Представянето на новия модел, който обаче няма да има HD екран, може да стане през октомври, заявяват източници на Bloomberg, пожелали анонимност.

 

По-малкият и по-евтин iPad може да попречи на амбициите на Google, Amazon и Microsoft да заемат добри позиции на пазара на таблети, коментира Шоу Ву, анализатор в Sterne Agee & Leach за медията.

 

Очакванията са новият iPad да бъде с цена, близка до тази на Nexus на Google и Kindle Fire на Amazon, които струват по 199 долара. „Това ще бъде най-ужасният кошмар за конкурентите на Apple”, посочва Ву.

 

От пускането на iPad през април 2010 година Apple е неизменен лидер на пазара на таблети, като се очаква продажбите през тази година да са за 66,4 млрд. долара. Пазарният дял на американската компания в сегмента е 61%, показват данни на Gartner.


Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
drasio.jackson
преди 11 години

най накрая нещо готино което да е ефтино

aia25
преди 11 години

Не е зле...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия