Колко iPad-а ще продаде Apple през 2012 година?

2012-07-10 11:46:00
Колко iPad-а ще продаде Apple през 2012 година?
Снимка: Reuters

Технологичният концерн Apple Inc. може да продаде между 4 и 6 млн. броя от все още непредставените малки таблети iPad през четвъртото тримесечие на тази година. Поне такива са прогнозите на базираната в Минеаполис анализаторска компания Piper Jaffray Cos., цитирани от Bloomberg.

 

 

„Смятаме, че по-малкият iPad, потенциално може да "канибализира" 10% от продажбите на iPad с големите размери, но същевременно може да отнеме 30 на сто от всички продажби на таблети с Android за тримесечието, приключващо през декември", казва Джийн Мюнстер, анализатор в Piper Jaffray, в бележка за инвеститорите, съдържаща прогнозата.

 

Мюнстер съветва клиентите си да купуват акции на Apple, като поставя целева цена от 910 долара. На 6-и юли Apple приключи сесията на цена от 605,88 долара.

 

В предишна своя прогноза Piper Jaffray очакваше по-малкият iPad да бъде пуснат на пазара през следващия март.

 

Сега обаче Мюнстер заявява, че очаква малкият iPad да допринесе с до 20% за продажбите на всички устройства iPad за тримесечието, което приключва през декември. Анализаторът очаква продуктът да бъде пуснат на цена от 299 долара с памет от 16 гигабайта.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия