10 минуса на новата връзка

2016-07-11 12:24:00
10 минуса на новата връзка
Снимка: Pixabay

Винаги когато стане дума за новата ти любов, първото, което ти идва на ум са пеперудите в стомаха, онова пърхащо чувство на трептене, специфичният бласък в очите, усмивката, която напъва да излезе на лицето ти, когато видиш половинката..

 

Често се случва обаче сред хубавите моменти да забравим или да не допуснем възможност да има някакви спънки във връзката. Може би все пак не е лошо да имаш предвид какви трудности е възможно да изскочат по пътя към безупречната връзка.

 

 

1. Много конфузният момент, когато трябва да се запознаеш с приятелите и семейството на новото си гадже. Потиш се, изнервен си, искаш да се представиш в най-добрата си светлина, а междувременно усещаш как от многото нерви допускаш грешка след грешка.. И става все по-напечено.

 

2. Когато някой от вас започне да се пита какви точно отношения имате. Със сигурност ти се е случвало да си прекарваш добре с някого, да споделяте интимни моменти, да имате симпатии един към друг, и в един момент у теб назрява моментът, когато идва въпросът какви сте вие всъщност. Двойка? Секс приятелчета с привилегии? Просто приятели? Познати? И винаги е много трудно да зададеш този въпрос, защото не знаеш дали ще получиш изобщо отговор и дали той ще ти допадне.

 

3. Първата караница. Или скандал. Както искаш го наречи. Никога не е приятно – изпадаш в шок, не си виждал половинката в такава светлина досега.. Боли те, защото си изненадан, и то не много приятно, защото си разменяте обиди и си крещите.. И в същия момент това е твоята половинка, човекът, когото обичаш. Странно е, но не може без първия сблъсък. Все пак, трябва да знаеш какво точно представлява характерът на половинката.

 

4. Когато се налага да се нагодите един към друг чисто времево. Досега си имал определен лайфстайл, някакъв твой си начин на живот, който е бил съобразен само с теб, а сега изведнъж се налага да го промениш, и то в съотношение с някой друг. Все пак, не жертвай себе си, за да е доволен другият човек; постарай се да се съобразиш колкото с него, толкова и с теб си – опитайте в синхрон, за да не жертвате нищо свое, или ако все пак се налага – нека жертвите да са символични, за да дадат път на новостите.

 

5. Когато има сблъсък на характери в ежедневна среда. Може да се случи гаджето да има някаква черта, която да не ти се хареса.. Може на него нещо от теб да му се стори дразнещо. Сблъсъкът тези дребни неща от характерите не е приятен, няма момент, когато да бъде, но това не е нищо крайно – важно е просто да изгладите отношенията си и да намерите златната среда в тях.

 

6. Когато си свалиш гарда за първи път. Ясно е, че на първа среща и ти, и гаджето, винаги сте във форма, така да се каже – предлагате се в най-добрата си светлина. Усмихнати сте, удържате всички житейски ежедневности, изглеждате невъзмутими и щастливи. Но никой не може да удържа всичко зад маскапо този начин всеки ден. Ако все пак успяваш – добре, но на каква цена? Затова недей да се притесняваш, когато за първи път свалиш всички маски – може да ти се струва конфузно, или пък неудобно, но нали в крайна сметка избирате един друг, точно за да сте заедно във всичко, въпреки съпътстващите обстоятелства?

 

7. Когато стане дума за бившите ти и предишните ти връзки. Това винаги е интересен момент – за теб това е нещо преживяно, страницата отдавна е обърната, но може за половинката ти това да не е много приятно. Хубаво е да кажеш с две думи, че имаш минало, но нека стане ясно – то е минало и е отминало. Вече няма значение, защото за теб е важно настоящето. Не обръщай твърде много внимание на предишните връзки, за да не обидиш половинката.

 

8. Когато гаджето ти разкаже за неговите предишни връзки. Е, тук е още по-интересно. Знам, че със сигурност няма да ти бъде приятно, но от друга страна – наистина ли предпочиташ да не знаеш нищо по темата? Все някога ще започне да те гложди любопитството, а ако половинката ти не ти е разказала, ще започнеш да се чудиш защо и дали не крие нещо.. Затова стисни зъби, преглътни неприятното чувство и изслушай гаджето – по-добре да чуеш истината за миналото, отколкото вечно да се чудиш и да се съмняваш. Това тежи.

 

9. Моментът, когато ти трябва да представиш половинката пред семейството ти като сериозната връзка. В това време ще се сблъскаш с много мнения, все чужди – на вашите, на приятелите, на роднините.. Това никога не е лесно. Но в крайна сметка, това е на първо място твоят избор и ако ти желаеш да запознаеш любимото същество със семейството си, ами, в правото си си. Няма нищо притеснително, освен самите реакции на роднините, но това е до някаква степен нормално.

 

10. Когато покажеш слабост за първи път пред гаджето. Може да се почувстваш зле заради това, може да се стреснеш от собствената си проява на слабост, но в действително по-добре с половинката ти да сте видяли всичко един от друг, за да можете да сте наясно дали можете да изградите връзката си или не. Ако не сте способни да живеете в синхрон, да се допълвате, значи няма смисъл да си губите времето. А и, за който харесва секса, има си конкретен вид отношения.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия