Как да подобриш сексуалния си живот?

2014-02-23 19:30:00
Как да подобриш сексуалния си живот?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че сексът не винаги е такъв като в романтичните филми, нито може винаги да бъде такъв, какъвто ни се иска. Често пъти много тийнейджъри са разочаровани от опита си в секса, защото очакват нещо, което не получават. Това се случва, разбира се, не само с тийнейджърите. Ако с гаджето правите незадоволителен секс, това трябва да се промени. Не бързай да зарязваш партньора си, просто се постарай повече и вероятно всичко ще се получи. Сега ще ти дадем няколко съвета.

 

Вземи това, което искаш. Дори когато всичко в една връзка върви, не винаги сексът се получава. Може да си пасвате страхотно във всяко едно отношение, но не и в кревата. Ти може да харесваш дълга любовна игра с много страст и романтика, а гаджето ти да предпочита набързо, страстно и без обяснения.

 

Може да се каже, че именно това е чарът в една нова връзка – сексуалното желание, което имате един към друг. Лошата страна е, че не сте се напаснали все още, а не се познавате и достатъчно добре.

 

Дори хората, които имат дълга връзка трябва да се опитват да разнообразят сексуалния си живот. Хубавото е, че в такива отношения е по-лесно да разкажеш на партньора си какво искаш, какво не ти харесва и какво обожаваш, защото се познавате, имате си доверие и комуникацията за вас не е проблем.

 

 

Това, което трябва да направиш е да говориш с човека до теб, но без да го засягаш и обиждаш. Много е важно как ще кажеш на партньора си, а не толкова какво ще кажеш. Ако започнеш със скандал, обиди или неприятен тон, това не е правилната форма.

 

Когато решиш, че трябва да проведеш разговор с гаджето, бъди уверен/а. Може да се случи там, където се чувстваш добре и комфортно. Преди да говорите, трябва да си наясно какво искаш да кажеш, трябва да си наясно какво те притеснява в секса и какво не ти харесва. Трябва да бъдеш максимално ясен/на.

 

Обмисли внимателно кои аспекти на секса не ти харесват, техниката, тялото на партньора, хигиената, времето? Това са важни неща, трябва да си по-конкретен/на и да знаеш какво искаш да промените. Това е единствения начин да оправите проблема.

 

Ако разговорите не помогнат? След като се опиташ да поговориш с гаджето си, но няма ефект, каква е следващата стъпка? Експерименти! Защо не пробвате да се развивате заедно в секса. Без значение дали имате опит преди това или не, опитайте да експериментирате с различни пози, роли, какво ли още не.

 

Особено ако сте в сериозна връзка от много време и сексът е започнал да става скучен. Важно е да внасяте разнообразие и да се сваляте постоянно. Ако не си задоволен/а в секса, недей да лъжеш другия и да се опитваш да показваш, че ти харесва, а всъщност да не е така. Това не би оправило проблема, а по-скоро само ще го отложи във времето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия