Любопитни факти за женското либидо

2016-02-23 15:15:00
Любопитни факти за женското либидо
Снимка: iStock

Хубаво е човек да познава добре тялото си и да знае какво му доставя удоволствие, защото колкото повече знаеш за себе си, толкова по-хубав секс ще правиш.

 

Въпреки че в днешно време живеем в свят, в който уж сме широко скроени, все още има теми, които са табу. Една от тях е за либидото. Има много жени, които не успяват да достигнат до оргазъм лесно, които не познават добре телата си и съответно не могат да установят здрава връзка с партньора си.

 

Наивно е да мислим, че половинката ни трябва да знае от какво имаме нужда по време на секс и какво ни доставя удоволствие. Това са неща, които жените трябва да знаят за себе си и да ги споделят от време на време на партньора си.

 

Виж няколко интересни факта за женското либидо, които ще ти помогнат да подобриш сексуалния си живот:

 

Сексът влияе различно на мъжете и жените – докато мъжете гледат на секса като на нещо, създаващо интимност, то за жените това е израз на вече създадена интимност. Дамите са готови за секс, когато са в настроение и са си отпочинали, докато мъжете правят секс, за да се разведрят и да изгонят стреса.

 

 

Някои жени губят желание за секс, когато станат майки – дамите, които се концентрират прекалено много върху отглеждането на децата си, обикновено губят желанието си за секс. Това е напълно нормално, когато прекарваш деня си с ревящото си бебе и нааканите му памперси. Трябва обаче този период да не е прекалено дълъг, защото това може да съсипе взаимоотношенията с любимия.

 

Не съществува поза, която да е любима на всички дами – някои пози наистина са универсални, но като цяло всяка жена си има поза, която ѝ е любима. Като цяло мъжът предпочита да е отгоре, а жената отдолу. И това е ОК, защото повечето дами не могат да достигнат до оргазъм, когато са горе и трябва да вършат сами цялата работа. Има обаче и такива, които „свършват“ само когато изцяло контролират случващото се. Хора различни.

 

Жените са с по-ниско либидо от мъжете – това е вярно и е въпрос на еволюция. Може да повишиш либидото си по най-различни начини и не бива да се притесняваш да експериментираш.

 

Много неща влияят на сексуалното желание – това важи най-вече за жените. Сексуалното желание на представителките на нежния пол варира много повече от това при мъжа. То се влияе от различни физически и емоционални състояние, стрес, болести и т.н.

 

Господата са по-целенасочени по време на секс – доста жени си мислят, че партньорите им не се интересуват от техните нужди в леглото. Това обаче не е вярно. Може да се каже, че мъжете са по-целенасочени и искат да знаят на какво е готова жената, за да бъде сексът невероятен. Господата си падат по жени, които са готови да нарушават границите в леглото и имат желание да опитват нови неща.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия