Храни, повишаващи либидото

2014-08-11 11:11:00
Храни, повишаващи либидото
Снимка: Dreamstime

Сексът е полезен, както за връзката, така и за здравето. Когато обаче човек няма желание да прави любов, сексуалният акт се превръща от удоволствие в досадно задължение. За да не се получи и при теб това, трябва да наблегнеш на консумацията на храни, повишаващи либидото. Виж кои са те:

 

Шоколад


 

Натуралният шоколад е богат на фенилетиламин – химично вещества, което се отделя, когато човек е щастлив. Хората имат навика да хапват шоколад, когато са тъжни или депресирани. Той определено има положително действие върху емоционалното им състояние, защото бързо повишават серотонина в организма, който е отговорник за доброто настроение.

 

Сметана


 

Тя е изключително богата на наситени мазнини и увеличава производството на тестостерон и естроген, което оказва влияние върху потентността на мъжете. Със сигурност ще възбудиш партньора си на макс, ако се намажеш със сметана и го помолиш да те оближе.

 

Банан


 

В тях се съдържа ензимът бромелаин, който отговаря за сексуалното желание. В бананите има още калий, витамин В и рибофлавин, които са полезни за здравето. Също така тези плодове са добър източник на енергия, а тя определено ще ти е нужна по време на секс.

 

Смокиня


 

Този плод съдържа аминокиселини, които увеличават възбудата и сексуалната издръжливост. Смокините са богати още на протеини, които подпомагат производството на полови хормони. Те са известен афродизиак още от древността.

 

Малини, къпини, ягоди


 

В тях се съдържа витамин С, който балансира нивата на хормона на стреса. Няма как човек да има желание да прави секс, ако е изнервен. Ако се чувстваш напрегнат или ти се е случило нещо, което те е изнервило, хапни шепа горски плодове и скоро ще имаш желание за секс.

 

Авокадо


 

Този плод подобрява настроението, стимулира кръвообращението и сърдечната дейност. В авокадото се съдържа фолиева киселина, витамин В6 и калий, които са добър източник на енергия.

 

Люти чушки


 

Те са известни с благотворното си въздействие върху циркулацията на кръвта. Когато има по-високо налягане на кръвта в половите органи, човек получава по-силен и продължителен оргазъм. Така че добави няколко чушки към вечерята и бъди сигурен, че ще си прекараш добре с половинката в леглото.

 

Ядки


 

В тях се съдържат мастни киселини, които са добър източник на енергия. А както вече споменахме, тя ще ти е необходимо, за да се представиш добре в леглото.

 

Стриди


 

Това е един от най-известните афродизиаци. Няма значение как ще ги консумираш, ще ти свършат работа сурови, печени, варени и пържени. Стридите повишават либидото, защото съдържат допамин и аминокиселини. Също така оказват влияние върху производството на естроген, тестостерон и прогестерон.

 

Яйца


 

Те са изключително богати на протеини и са известен афродизиак още от древността. В жълтъка им се съдържат адски много витамини и е добър източник на енергия. Хубавите яйца имат здрава черупка и наситен цвят на жълтъка.

 

Червено вино


 

Във виното се съдържат антиоксиданти, които са свързани със здравето и комфорта на организма. След консумацията на вино, тялото на човек се загрява и се подобрява циркулацията на кръвта. Също така напитката балансира производството на прогестерон и тестостерон.

 

Босилек 


 

Тази билка подобрява циркулацията на кръвта и стимулира половите органи чрез увеличаване притока на кръв в тях. Неговият аромат възбужда човешките сетива, затова може да го добавиш като подправка към вечерята.

 

Чесън


 

Той е изключително подходящ при мъже, страдащи от сексуална дисфункция или други проблеми, свързани с либидото. Той подобрява притока на кръв в репродуктивните органи и повишава желанието за секс.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия