Митове за любовта, на които е време да спреш да вярваш

2015-09-09 12:58:00
Митове за любовта, на които е време да спреш да вярваш
Снимка: iStock

Темата за любовта е една от любимите теми сред младежите, особено сред момичетата. За любовта всеки има нещо, което иска да сподели - за разочарованията, които е преживял, за хубавите мигове, за опита, който е натрупал и т.н. И понеже всеки се мисли за вещ в тази тема, има доста митове, свързани с любовта, на които хората вярват. Кои са те?

 

Няма любов без страдание – повечето хора си мислят, че когато започнат връзка, рано или късно ще бъдат наранени от човека, когото обичат. Не е невъзможно, но и не е задължително. А и ако съзнателно избягваш връзките, ти със сигурност ще си нещастен, но не защото някой те е наранил, а защото си самотен. Също така се замисли дали има смисъл да живееш, без да обичаш и да бъдеш обичан?

 

 

Голямата любов в живота е една – на доста места пише, че човек има само една сродна душа и само с нея може да бъде истински щастлив. Истината е, че човек може да се влюби в много хора и да бъде щастлив с всеки един от тях. И ако с единия не се получи, той ще си намери друг, с когото ще се допълва по различен, но все така уникален начин.

 

Споделената любов = успешна връзка – всъщност има доста двойки, които са се разделили, въпреки че са се обичали. Може да има любов, но няма ли разбирателство, спокойствие, общи мечти и цели, двама души няма как да останат заедно за дълго. Може да се обичат истински, но е въпрос на време да се разделят, защото не гледат в една посока.

 

Трябва да бъдеш с този, който те обича – някои хора поддържат връзка, в която те са обичани, но не обичат партньора си. Това е голяма грешка, защото няма как да направиш човека до себе си истински щастлив, ако ти самият не изпитваш щастие от връзката ви. В началото може да полагаш усилия и нещата помежду ви да вървят, но с течение на времето ще осъзнаеш, че взаимно се измъчвате и ще поискаш да прекратите взаимоотношенията си.

 

Ако обичаш истински, може да разиграваш гаджето си – има хора, които обичат да карат половинката си да им доказва любовта си по най-различни начини. Понякога това се случва неволно, а друг път съвсем съзнателно. Без значение по какъв начин се случва, никой не обича да бъде разиграван, така че не го прави. Има много по-приятни начини за доказване на любовта от игричките, които се описват в повечето статии и списания.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия