Нещата, които трябва да знаеш, преди да започнеш нова връзка

2014-12-04 14:59:00
Нещата, които трябва да знаеш, преди да започнеш нова връзка
Снимка: Dreamstime

Всяка нова връзка е изпълнена с много положителни емоции. Но, за да не бъде само началото хубаво, трябва да положиш известни усилия и да знаеш как да се държиш. Има няколко неща, които е добре да знаеш, преди да започнеш нова връзка:

 

Не прибързвай – влюбените хора са склонни да прибързват и да карат връзката да се развива по-бързо, отколкото е препоръчително. Излизате от няколко дни, но ти вече нямаш търпение да се запознаеш с неговите/нейните родители и приятели. Дори понякога си мислиш как ще ти/ѝ предложи/ш, колко и какви деца ще имате и т.н. Не ти ли се струва прекалено прибързано? Хубаво, заедно сте, щастливи сте. Вместо да си правиш бъдещи планове, които може и да не се сбъднат, наслаждавай се на настоящия момент. Вие все още не се познавате добре и това, че сега го/я смяташ за перфектен/перфектна, не означава, че след време няма да си промениш мнението. А и гаджето ти може да не е като теб и споделянето на плановете, които имаш, може само да го изплаши и да те изостави от страх, че нещата помежду ви се развиват прекалено бързо. Отношенията ви трябва да се развиват постепенно. Това, че вече един месец сте заедно, а още не познаваш родителите му/ѝ, не означава, че той/тя не държи на теб, просто някои хора имат нужда от повече време, за да допуснат някого до себе си. Особено, ако дълго време преди това не са имали сериозна връзка и са свикнали да живеят без партньор.

 

 

Не прави проучвания – няма смисъл да разпитваш общите ви приятели, ако имате такива, що за човек е. Всеки ще има различно мнение или ще ти каже само суперлативи. А и това, че преди е бил добър или лош, не означава, че ще покаже същите качества и пред теб. Вместо да разпитваш, по-добре му дай достатъчно време и възможности, за да ти покаже сам/а какъв човек е. А и със сигурност няма да му/ѝ стане приятно, ако разбере, че си разпитвал/а.

 

Не притискай гаджето си – това е доста трудно постижимо за голяма част от влюбените. Когато човек е на крилете на любовта, той иска да прекарва цялото си свободно време с човека, към когото има чувства. В това няма нищо лошо, стига и двамата партньори да го искат. Когато обаче единият предпочита да има свободно време и за себе си, това може да се превърне в проблем. Затова е хубаво да се постараеш да не притискаш половинката си. Прекаленото внимание, което му/ѝ обръщаш може да го/я изплаши или просто да му/ѝ станеш безинтересeн/на. Дръж се добре с него, но не го разглезвай излишно.

 

Дръж се естествено – в никакъв случай не си слагай маска, за да го/я впечатлиш. Рано или късно ще ти се наложи да я свалиш и тогава със сигурност ще загубиш човека до себе си, защото той ще се е влюбил в това, на което си се правил, а не в това, което всъщност си. Ако той/тя не те харесва такава/такъв, каквато/какъвто си, просто си намери човек, който ще те оцени. Не е нужно да се променяш, защото ти си уникален/на и трябва да си останеш такъв/такава.

 

Не се опитвай да привличаш цялото внимание към себе си – хубаво е да споделяш, но не бива да се изхвърляш. Няма смисъл да казваш колко си умен/умна, колко дипломи имаш, колко те бива в спортовете и т.н. Това са неща, които партньорът ти ще разбере сам с течение на времето, ако връзката ви продължи да се развива.

 

Не изисквай прекалено много – доста двойки се разделят, защото единият партньор очаква прекалено много от другия. Не, че трябва да снижиш критериите си и да се задоволяваш с малко, просто бъди реалист и не забравяй, че всеки човек има положителни и отрицателни качества. Няма как да имаш дълга връзка, ако предварително си си съставил/а списък с качествата, които задължително твоят партньор трябва да притежава. Рано или късно ще се разочароваш, че той не е такъв, какъвто си си представял/а.

 

Не пренасяй миналото в настоящето – много хора правят грешката да пренасят грешките на бившите си гаджета в настоящата си връзка. Това, че някой си е постъпил лошо с теб, не означава, че всеки следващ ще го прави. Затова не карай гаджето си да плаща чужди грешки. Също така е хубаво да не споменаваш често бившия/бившата си, защото това ще накара настоящият ти партньор да ревнува, а често това е без основание.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия