Съвети за девствени момчета и момичета

2016-05-17 12:18:00
Съвети за девствени момчета и момичета
Снимка: Dreamstime

Първият сексуален контакт е тема, която интересува както момчетата, така и момичетата. Тя обаче обикновено е тема табу, която не се обсъжда много, много. Но така или иначе и при двата пола идва момент, когато човек прави секс за пръв път. Именно, защото тази тема не се обсъжда много, често човек е неподготвен, когато дойде моментът да загуби девствеността си. Да, има много статии, свързани със секса, както и порно филми, но те обикновено са далеч от действителността.

 

Затова решихме да ти дадем няколко съвета, свързани с първия път, които ще ти помогнат да се чувстваш по-спокоен и уверен:

 

Създай приятна атмосфера – хубаво е да бъдете на място, където знаеш, че няма никой да ви безпокои. Повечето тийнейджъри трудно намират терен, но ще трябва да се постараеш, ако искаш първият ти път да бъде незабравим и изпълнен с приятни емоции. Ако не можеш да си осигуриш няколко часа спокойствие у дома, отидете някъде на почивка. Хубаво е предварително да заредиш приятна музика, която да върви като фон, докато сте в леглото.

 

 

Не прекалявай с алкохола – даже е най-добре да не пиеш нищо, преди първия ти път, за да не стане някаква засечка, за която да съжаляваш после. Възможно е да не успее да ти стане, ако си момче или пък да не изпиташ никакво удоволствие, ако си момиче. Да, ще ти бъде напрегнато, но алкохолът не е решение на твоя проблем.

 

Не бързай – първият път трябва да бъде вълнуващо преживяване и за двамата, така че не бързайте. За момичето актът най-вероятно ще бъде леко болезнен, затова трябва навлизането на пениса да става бавно, сантиметър по сантиметър.

 

Не ставай от леглото  веднага след края на акта – хубаво е, когато приключите със секса, да останете заедно в леглото прегърнати. Емоцията трябва да се изживее максимално, за да остави трайни приятни спомени у вас. Хубаво е да обсъдите случилото се и да си споделите един на друг как сте се почувствали.

 

Започни с целувките от рано – хубаво е да започнеш да целуваш и милваш гаджето си, още докато сте облечени. Така ще помогнеш на него и на себе си да се отпуснете и да се възбудите максимално, преди да пристъпите към акта.

 

Не очаквай много – първият път е специален, не защото човек изпитва поредица от оргазми, а защото изживява нещо по-различно. Така че не очаквай прекалено много, за да не останеш разочарован. Момичето най-вероятно няма да успее да свърши, докато при момчето шансът това да стане е доста по-голям. Не се притеснявай, с течение на времето сексът ще става все по-хубав и хубав.

 

Задължително използвайте презервативи – не си мисли, че това, че и двамата сте девствени, ви дава възможност да правите секс без предпазни средства. Да, шансът да страдате от болест, която може да се предаде по полов път, е минимален, но съществува. А и презервативите предпазват не само от болести, но и от нежелана бременност. Така че в никакъв случай не се съгласявай да правиш секс без кондом, колкото и да те убеждава гаджето.

 

 

Не пренебрегвайте любовната игра – много е важно да си обърнете достатъчно внимание преди самия акт, за да бъдете максимално възбудени и да няма болка при проникването.

 

Ако ще правиш секс за пръв, задължително кажи това на гаджето си. В никакъв случай не бива да криеш от него, че нямаш опит. В това няма нищо срамно, напротив. Гаджето ти със сигурност ще се зарадва, че той/тя ще ти е първият/първата и че му имаш доверие.

 

Когато момчето е готово за секс, пенисът му е еректирал, а когато момичето е готово, тя е достатъчно овлажнена, за да направи безболезнено проникването на мъжкия полов орган.

 

Не се притеснявай, всеки човек все някога е правил секс за пръв път и в това няма нищо страшно! Отпусни се и се наслаждавай на случващото се.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия