Какво трябва да знаеш за първия път [част първа]

2014-08-11 18:24:00
Какво трябва да знаеш за първия път [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Загубата на девствеността е любопитна тема за много млади хора. Всеки иска да знае какво е усещането от секса, но понякога ни е страх или не се чувстваме готови да опитаме. Преди да правите секс има някои неща, които задължително трябва да знаете. Този момент е много специален за всеки човек и се помни цял живот. Затова не бива да се срамувате да питате и да говорите по тази тема. За да бъде идеална първата ви стъпка в секса, ще ви разкажем малко повече по тази тема. Сега ще дадем няколко съвета на момичетата.

 

Овлажняване. За да се получи добре, трябва да сте влажна. Преди той да проникне, трябва да се уверите, че наистина е достатъчно лубрикирано. Най-добре е да се постараете с любовната игра. Възбудата е важна както при жените, така и при мъжете. Френската любов е добро начало, така ще се отпуснете и ще стигнете връхна точка на възбуда. Презервативите също са лубрикирани, за да улеснят проникването. Някои модели са с повече лубрикант. Ако по принцип не се овлажнявате добре, купете си лубрикант.

 

 

Винаги ли боли? Много момичета не искат да правят секс, защото ги е страх от болката. Това не бива да ви плаши. Болката не е толкова страшна, а някои щастливки изобщо не ги боли. Всичко е индивидуално, но тази болка не е спираща дъха. При някои момичета болката идва не толкова от разкъсването на химена, колкото от липсата на овлажняване.

 

Има ли много кръв? Кръвта идва от разкъсването на химена. Това е съвсем нормално и не бива да ви притеснява. При някои момичета изобщо не няма кървене, а при други може да има кръв дори при втория сексуален контакт. При някои момичета хименът се разкъсва още в по-ранна възраст, в следствие на спорт, например. При повечето гимнастички разкъсването на химена е факт много преди първия сексуален акт.

 

Какво е „химен“? Хименът е ципа, която стои на входа на влагалището и се разкъсва обикновено при първия полов акт. Сами трудно ще можете да видите химена си, дори с огледало. Както казахме вече, хименът може да се разкъса и от спорт, дори от някакво нараняване, много преди момичето да прави секс. Хименът има предпазваща функция. Смята се, че той служи за предпазване от инфекции. По този начин природата създава естествена бариера срещу болести и инфекции.

 

Така че ако не ви боли и не кървите, по време на първия ви полов акт, няма защо да се притеснявате това е нормално. Нормално е да ви тече кръв дори два дни след първото проникване. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия