Защо мъжете изневеряват [част първа]

2015-06-04 19:26:00
Защо мъжете изневеряват [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Трудно е да се характеризира образът на изневеряващия човек. Ако се направи такова проучване, то би било наистина интересно. Няма как и да се определи кои изневеряват повече – мъжете или жените. Но едно е сигурно – изневери има и ще има винаги. Сега ще поговорим за мъжката изневяра и защо мъжете изневеряват.

 

Той се чувства заплашен от нея. Тук не става дума за отправяне на заплахи и тормоз. Мъжете се чувстват застрашени от силни и красиви жени. Всеки мъж иска да има готино гадже, което да е красиво и да притежава букет от качества. Но ако тя е „прекалено готина“ изведнъж той губи увереност. Това не се случва с всички мъже, но при доста от тях сценарият е такъв. Една прекрасна дама изглежда заплашително и той решава, че ще изневери. Просто страх. Причината е изцяло в него и само той може да „се излекува“.

 

 

 

 

Той си мисли, че тя също го прави. Тази изневяра е най-често за успокоение. Той си мисли, че тя му изневерява. Причините могат да са много: тя е в предимно мъжки компании, той е ревнив или просто тя е много харесвана. В такъв случай, той просто решава, че и той ще изневери, за да са квит. Вероятно той вярва, че връзката им е супер, но просто се страхува, че приятелката му има забежки.

 

 

Той се чувства игнориран. Всеки човек има нужда от внимание и любов, които да получи от половинката си. Ако той се чувства игнориран, ще изневери. Проблемът е, че това поражда в него желание за оценка. Не си мисли, че това, че му обръщаш внимание и си говорите, е достатъчно. Той се чувства игнориран, ако ти изведнъж започнеш да спортуваш, запишеш се на курс по нещо или извършваш някаква дейност сама.

 

Неговите приятели го правят. Повечето мъже обичат да се хвалят, дори да лъжат доста, за да се изтъкнат пред приятелите си. За някои е достатъчно да кажат, че са хванали огромна риба, за други, че приятелката им е много разкрепостена в леглото, а трети – че изневеряват на воля. В повечето случаи, когато приятелите му изневеряват или твърдят, че го правят, е напълно възможно и той да поиска. Просто не иска да е смятан за загубеняк и иска да види какво е. Това е типично за тийнейджърите, защото все още търсят себе си и се страхуват да не бъдат отритнати от групата си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия