Оправданията, които мъжете казват, когато ги хванат в изневяра

2015-01-05 12:59:00
Оправданията, които мъжете казват, когато ги хванат в изневяра
Снимка: thinkstockphotos.com

За съжаление, в днешно време малцина са мъжете и жените, които не изневеряват или не са го правили поне веднъж в живота си. Уж представителите на силния пол са тези, които „кръшват“ по-често, но е възможно просто да не знаят как да прикриват следите си. Има доста признаци, които издават мъжа, когато има любовница. Също така има и доста реплики, които мъжете казват, когато бъдат хванати в изневяра. Чувала ли си някоя от тях?

 

„Не аз ти изневерявам, а ти на мен“ - повечето хора започват да се защитават, като нападат. Това оправдание има именно такъв характер. Мъжете, които изневеряват, започват да се съмняват в половинката си, защото смятат, че щом те го правят, напълно възможно е и тяхната партньорка да го практикува. И така доверието се разрушава, без да има истинска причина за това.

 

 

„Тя ми е само приятелка“ - не, че не е възможно, но повечето пъти, когато един мъж изрича тази реплика, това не е вярно. Определено има нещо гнило, ако гаджето ти изведнъж започна да бъде супер близък с дадено момиче и в същото време не ти споделя нищо за нея. Ако бяха само приятели, той нямаше да има нищо против да излизате заедно и да ви запознае. Напълно възможно е въпросното момиче дори да не подозира за твоето съществуване.

 

„Не си това, което искам“ - всичко помежду ви е било идеално и изведнъж той решава, че не си достатъчно добра за него и постоянно ти намира кусури. Ти сигурно си мислиш, че наистина нещо ти има и трябва да се промениш. Спокойно, проблемът не е в теб. Просто гаджето ти се опитва сам да се убеди, че ти не си достатъчно добра за него и той заслужава повече.

 

„Уважавай личното ми пространство“ - факт е, че не бива да влизаш в ролята на детектив или да четеш личната кореспонденция на половинката си, но когато един мъж изрично те помоли да не го правиш, най-вероятно крие нещо от теб. Странно е да не ти дава да разгледаш снимките в телефона му или да си пуснеш някаква игра, нали?

 

„Тя не означава нищо за мен“ - той е хвана в изневяра, не иска или не може да те излъже и си признава случилото се. Но бърза да ти каже, че тя не означава нищо за него и че е било грешка и ще направя всичко възможно, за да оправи нещата помежду ви. Възможно е наистина да съжалява за случилото се, но повечето мъже казват тези думи, за да може бурята да премине с минимум нанесени щети и после се връщат към вредния си навик да изневеряват на половинката си.

 

„Имам много за учене днес“ - ако приятелят ти не е от старателните, които отделят достатъчно свободно време на уроците, то това оправдание определено е доста съмнително. 1-2 пъти е нормално да го приемеш, без да се съмняваш, но продължи ли да го казва, имай едно на ум и бъди по-бдителна.

 

„Обичам те“ - възможно ли е човек да обича и в същото време съзнателно да наранява половинката си? Според някои хора е възможно. Ти сама прецени дали ти казва истината или те лъже.

 

„Не исках да те нараня“ - е, ако наистина не е искал, защо тогава ти изневерява? Той няма ли да се почувства наранен, ако ти му изневериш? Поредната лъжа...

 

Случва се човек да изневери – може да има ниско самочувствие и има нужда да си го повиши, може пък да му липсва нещо във връзката или пък еднообразието да го е налегнало и да си търси начини да си разнообрази живота. Няма значение причината, няма оправдание за една изневяра. Но от теб зависи дали ще простиш и ще продължите заедно напред или ще потърсиш щастието си другаде.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия