Как да предотвратиш лошото впечатление на първа среща [част втора]

2015-06-01 11:01:00
Как да предотвратиш лошото впечатление на първа среща [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Първата среща е едно от най-важните неща в една млада връзка. Ако искаш да свалиш някое момче или момиче, трябва да се подготвиш за прекрасна първа среща. Ако тя мине добре, вероятно ще има втора и трета, а това ти гарантира ново гадже. Затова е добре да се постараеш за първото ви излизане, ако наистина искаш да впечатлиш човека отсреща.

 

Контакт с очи и усмивка. Това са едни от най-важните стъпки в невербалната комуникация. На първо място усмивката. Тя издава, че наистина се радваш да видиш бъдещото си гадже и изпитваш вълнение. Усмивката не бива да е насила, затова по-добре се отпусни и се отдай на вътрешното си усещане. Контактът с очи е по-труден. Там трябва да балансираш между две неща – да не избягваш да засичаш погледа си с този партньора, но и да не гледаш прекалено втренчено. Гледайте се в очите, но не бива да изглеждаш, като хипнотизиран.

 

Ако се познавате от по-рано или сте си писали, вероятно знаете по нещо един за друг. Добре е да запомниш важните неща, които другият ти е споделил. Това може да е рождена дата, зодия, професия, любим стил в музиката или името на домашния любимец. Тези малки детайли подсказват загриженост и дават индикация, че ти наистина се интересуваш от събеседника си и го слушаш внимателно.

 

Забрави за нервните навици. Някои хора пушат, когато са нервни, други имат нервни тикове, а трети говорят бързо. Това е нормално, но трябва да се отучиш от тези досадни навици. Когато искаш да направиш добро впечатление, опитай да се държиш съвсем нормално и да се отпуснеш.

 

Не се оплаквай. Първата среща е времето, в което трябва да се опознаете и да направите добро впечатление един на друг. Представи си, че бъдещото ти гадже дойде и започне да мрънка как днес е имал/а ужасен ден, водата ненадейно е спряла, закъснял/а е за училище, защото е имало задръстване, а после се е завихрила и буря с проливен дъжд. Това са неприятни случки, но не са подходящ разказ за първа среща. Сигурно би се почувствал/а зле, ако това са едни от първите думи на човека, когото харесваш. Затова си мери приказките и се опитай да бъдеш позитивно настроен.

 

Намисли си предварително въпроси. Сигурно има неща, които искаш да попиташ, но в момент на вълнение ще забравиш. Направи си въображаем списък с въпроси, за да се улесниш. Идеята е да попиташ това, което искаш, а и така ще се предпазиш от ситуацията на неловкото мълчание.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия