6 признака, че връзката ти не е щастлива

2015-03-09 18:01:00
6 признака, че връзката ти не е щастлива
Снимка: freedigitalphotos.net

Има връзки, които наистина са неуспешни. Любовта не е единственото условие, за да бъдеш щастлив. Изискват се много неща, за да имаш успешна и щастлива връзка. Понякога хората не могат да преценят дали връзката им е стабилна и ги удовлетворява, затова си задават куп въпроси. Сега ще ти дадем няколко признака, които показват, че връзката ти наистина е неуспешна.

 

Забежки. Не е нужно да хванеш гаджето ти в изневяра, за да усетиш, че заглежда и други. Замисли се дали често флиртува, разменя ли страстни погледи с други или говори ли с често с непознати момичета/момчета? Помисли си дали си мисли само за теб, или има и други, които търси и с които излиза.

 

Доминиране. В една връзка е важно партньорите да са равнопоставени. Няма място за доминиране и за силно влияние. Решенията трябва да се взимат съвместно и да се обсъждат, както и никой от партньорите да не доминира над другия. Ако усещаш, че партньорът те притиска и сякаш нямаш право на глас, тогава си помисли наистина ли си щастлив/а?

 

Липса на респект. Понякога липсата на уважение е много по-страшна от липсата на обич. Когато човек не те уважава, може да те нарани много жестоко и да съсипе цялата връзка. Уважението е стожера, който крепи връзката, редом с доверието и обичта. Ако любимият ти се държи неуважително, помисли си дали тази връзка има бъдеще.

 

Доверие. То е едно от най-важните неща във връзката. Ако само се съмнявате един в друг, няма как да изградите връзка. Без доверие ще се ревнувате безпричинно, ще имате скандали и проблеми, ще се карате и ще се разделите с много болка и мъка.

 

Не можете да разговаряте. Няма как да имате хубава връзка, ако не можете да разговаряте спокойно. Трябва да имате добра комуникация, за да се разбирате добре и да не се получават проблемни ситуации. Когато и двамата знаете какво иска другия, ще бъде много по-лесно, отколкото да гадаете. Дойде ли моментът, в който не можете да говорите спокойно, вече няма как да сте щастливи.

 

Опитваш се да избягваш конфликтите. Знаеш, че гаджето ти ще се ядоса, ако разбере, че си дала много пари за новата си чанта или криеш от приятелката си, че си излязъл с най-добрата си приятелка. Това са опити да избегнеш конфликтите, мълчиш си, за да не стане скандал. Криеш ли такива неща, значи нещо не е наред.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия