Кои са признаците на нещастната връзка? [част първа]

2014-07-15 18:31:00
Кои са признаците на нещастната връзка? [част първа]
Снимка: Dreamstime

В една сериозна връзка не е необходимо да има само обич. Любовта е важна и е неизменна част от връзката, но освен това трябва да се уважавате, да имате тръпка, да се разбирате, да правите хубав секс. Проблемът е, че с времето някои чувства охладняват и от щастлива и пълноценна връзка, общуването ви се превръща във взаимно натоварване и скандали. Сега ще ви посочим някои знаци на нещастната връзка.

 

Емоционални афери. Тук не става дума за изневяра под формата на секс. Ако имате проблем, трябва да може да го споделите с гаджето си и човекът до вас да бъде най-добрият ви приятел. Ако се чувствате по-комфортно с някой друг, ако имате нужда да споделяте на друг човек, а не на партньора си, това вече е емоционална афера. Това определено доказва, че връзката ви има пробойни.

 

 

Оплакване от партньора. Истината е, че са малко връзките, в които хората изобщо не се оплакват от партньора си. Такива връзки има, но ако вашата не е такава, това не значи, че гаджето не ви обича. Но ако преди време сте имали партньора ви за наистина прекрасен човек, разбирали сте се, навиците му не са ви дразнили, а сега едвам го понасяте, определено нещо не е наред.

 

Имате си нужди. И тези нужди не са задоволени от партньора ви. Тук става въпрос за емоционални и сексуални нужди. Ако той/тя не ви разбира, искате да говорите, но сякаш не ви слуша или смята, че това, което ви тревожи, е маловажно, емоционалната връзка ви куца. Ако сексът вече не е като преди, правите го рядко и без особена тръпка, значи връзката ви не е щастлива вече.

 

Имате много повече нужди. Проблемът на връзките в тийнейджърските години е, че нямате опит и не сте наясно какво търсите у един човек. В началото може би сте смятали, че този партньор е идеален за вас, но след време осъзнавате, че нямате толкова общо, колкото сте предполагали. Освен това в този период от живота човек се развива много бързо. Може би вие сте пораснали, а партньорът ви не се е развил от преди няколко години.

 

Личен живот. Двамата имате личен живот. В дългите, сериозни връзки, няма значение с какво се занимавате, колко ви разделя ежедневието, защото ако сте щастливи няма да забелязвате някои различия. Но ако единият партньор е още ученик, а другият стане студент, ежедневието доста се променя. Ако тези разлики ви повлияят, може би връзката ви не е толкова стабилна, колкото си мислите.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия