Какво трябва да научиш, след като ти разбият сърцето

2015-02-25 10:55:00
Какво трябва да научиш, след като ти разбият сърцето
Снимка: freedigitalphotos.net

Любовта има край и за съжаление връзките винаги приключват болезнено. Истината е, че отначало страдаш и изпитваш много болка, докато всичко отмине. В последствие се изявява и разума, който ти помага да научиш уроците. Когато чувствата си отидат и приемеш, че раздялата е факт, ще осъзнаеш колко много неща си научил от връзката и от раздялата. Сега ще ти разкажем какво трябва да научиш, когато ти разбият сърцето.

 

Болката е временна. Мислиш си, че ще те боли вечно и никога няма да преживееш раздялата. Отначало не виждаш изход от болката, сякаш нямаш причина да се събуждаш сутрин и нямаш желание да правиш нищо. Но с времето научаваш, че болката е временна. Ще мине седмица, месец, два, ако трябва и година, но ще се излекуваш.

 

Времето е най-добрият ти приятел в този момент. Единствено времето може да ти помогне. Когато раздялата е факт, в първите мигове сякаш не осъзнаваш какво се случва. Боли те, страдаш, но не можеш да приемеш факта, че вече не сте заедно. Единствено времето ще ти помогне да се излекуваш. Това е другият важен урок, който ще научиш, само времето лекува.

 

Може да изгубиш пътя си за малко, но ще го намериш отново. Когато те зарежат, се чувстваш изгубен, изоставен и объркан. Не можеш да си представиш живота си без гаджето, не виждаш изход от ситуацията. Но с времето осъзнаваш, че от страх да загубиш партньора си, пренебрегваш изцяло себе си. Това е друг важен урок – никога не пренебрегвай себе си.

 

Каквото и да се случи, животът не свършва. Запомни, че единственото фатално нещо е смъртта. Каквото и да се случва, животът продължава и трябва да приемеш промените. Когато те зарежат, нямаш желание да се усмихваш, чувстваш се ужасно и не виждаш причина да продължаваш напред. След като преживееш раздялата, ще научиш, че животът продължава. Ще имаш още много поводи да се усмихваш, ще срещнеш нова любов и ще ти се случат куп нови и хубави неща.

 

Ще се научиш на благодарност. Човек винаги трябва да изпитва благодарност за случващото се в живота му. Недей да страдаш, че са те зарязали или че си прекарал месеци наред с неправилен човек. Приеми случващото се като урок, за който трябва да изпитваш благодарност. Всъщност ще научиш много неща от връзката, която не се е получила, а един от тях е благодарността.

 

Любовта съществува. Страдаш и се чувстваш ужасно, вярваш, че любовта винаги боли. Всъщност, урокът, който научаваш е, че любовта съществува. Тя няма да боли, когато срещнеш подходящия за теб човек.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия