Няколко важни неща, които трябва да знаеш за връзките

2014-07-29 15:56:00
Няколко важни неща, които трябва да знаеш за връзките
Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки човек иска да има щастлива и успешна връзка и да може да се довери напълно на партньора си. В днешно време обаче не е никак лесно да създадеш стабилни взаимоотношения. Въпреки това не бива да се отказваш и трябва да полагаш усилия, за да бъдеш щастлив с партньора си. Виж няколко важни правила, които трябва да спазваш, за да имаш връзка, изпълнена с много любов и красиви моменти:

 

Прощавайте си – никой не е безгрешен и е нормално човек от време на време да бърка и са наранява неволно човека до себе си. За да имаш стабилна връзка обаче трябва да се научиш да прощаваш. Разбира се, това не означава да позволяваш на партньора си да ти се качва на главата, просто трябва да проявяват разбиране, когато виждаш, че не е сгрешил съзнателно. Едно е да ти изневери, знаейки, че ще те нарани, друго е да направи нещо, с което те наранява, без да знае, че ще стане така. Отношенията ви ще се развиват и ще бъдат здрави, ако си прощавате малките грешки.

 

 

Запазете връзката за себе си – доста двойки обичат да парадират с личния си живот във Facebook. Ако искаш да си щастлива с човека до себе си, по-добре не го прави. Първо, това дразни околните и второ, човешката завист е навсякъде и в никакъв случай не бива да я предизвикваш. Не знаеш кой се радва за това, че си щастлив и кой ти завижда и е готов на всичко, за да помрачи щастието ти. Няма лошо от време на време да си качвате общи снимки или да се поздравявате с песни на стената, но не прекалявайте и не изпадайте в излишни подробности. Връзката ви ще бъде в пъти по-хубава, ако ѝ се наслаждавате основно вие.

 

Ходете на романтични вечери - с течение на времето романтиката изчезва от връзката. За да не се случи това, трябва да полагате усилия. Постарайте се поне веднъж месечно да излизате на романтична вечеря. Хубаво е предварително да си изберете ресторант и да си направите резервация, за да бъде всичко готово, когато отидете. Все пак не е никак романтично да обикаляте от ресторант на ресторант, докато евентуално намерите някъде свободно място. Ще сте толкова изнервени от това обикаляне, че изобщо няма да сте романтично настроени. Затова подгответе нещата предварително и се насладете на вечерта.

 

Говорете си – колкото повече си споделяте, толкова по-малко проблеми ще имате. Отучи се от вредния навик да премълчаваш нещата, които те дразнят. По-добре е, когато нещо не ти допада у партньора ти, да седнете и да поговорите като възрастни хора. Нормално е двама души, които прекарват доста време заедно, да се дразнят един на друг. Но с времето хората привикват един към друг и се нагаждат. Това обаче няма как да стане, ако не споделиш на половинката си какво те дразни.

 

 

Не се ядосвай, че няма настроение – животът е радост и тъга, затова е напълно нормално понякога човек просто да е кисел. В такъв момент най-правилното решение е да проявиш разбиране. Няма как човек да е усмихнат и щастлив постоянно, от време на време се изнервя поради една или друга причина. Вместо да го изнервяш още повече, по-добре се отдръпни и му кажи, че може да те потърси, когато се успокои. Ако мислиш, че това няма да има ефект и той има нужда от теб и твоето присъствие, въпреки че няма настроение, остани с него и направи всичко възможно да го развеселиш. Ако не успееш, остани с него, гушни го и просто си помълчете. В един момент той ще поиска да говори с теб и ще ти сподели, ако нещо го тормози. Ако пък липсата на настроение е нещо временно, скоро ще му мине и всичко ще бъде ОК. Не приемай нещата лично и не си мисли, че той е кисел заради теб, причините за това могат да бъдат много.

 

Забавлявайте се заедно – смехът е изключително полезен, затова трябва да се смееш колкото се може по-често. Няма нищо по-хубаво от това двама души да са заедно и да се забавляват. Затова гледайте комедии заедно, ходете на забавни постановки, разказвайте си вицове и т.н. Смехът снема напрежението, затова трябва да се забавлявате, когато имате възможност.

 

Бъди мил с половинката си – в днешно време повечето хора водят доста забързан начин на живот и поради тази причина имат нужда да усещат топлината на партньора си. Постарай се да даваш нужното спокойствие и добро отношение на човека, когото обичаш. Не е нужно да прекарвате много време заедно, за да разбере половинката ти, че я обичаш и даваш всичко за нея.

 

Не се карайте пред други – това се постига изключително трудно, но е хубаво да го направите. Много е грозно, когато двама души се карат, особено пред своите приятели или непознати. Скандалите трябва да стават, когато сте насаме и да са в границите на разумното. Все пак това, което става между вас, трябва да си остане между вас, било то секс или караници, това са си лични неща и не бива да стават достояние на околните.

 

 

Имайте си приятели – доста двойки правят следната грешка: събират се и забравят за приятелите си, защото искат да прекарват цялото си свободно време заедно. След време обаче си омръзват и имат нужда от повече лично пространство, но няма с кого да излязат, защото повече им приятели и познати са сърдити, че са били игнорирани. Това, че имаш връзка, не означава, че трябва да загърбиш личния си живот. По време на тийнейджърските години гаджетата се сменят постоянно, приятелите са тези, които остават до теб в добро и лошо, затова трябва да се научиш да балансираш между гаджето и приятелите. Също така няма смисъл да ревнуват от приятелите на партньора ти, дори да има такива, които си падат по него. Ако той е искал да бъде с тях, да го е направил, не си мисли, че тепърва ще се влюбва в някой от приятелския си кръг. А за забрани с кого да се вижда, просто няма смисъл да говорим. Това е супер унизително и излишно и често води до срив във взаимоотношенията.

 

Бъди ангажиран с връзката си - за да имате здрави и щастливи взаимоотношения, трябва да се грижите за нея. Не я оставяйте на произвола на съдбата, защото това няма да доведе до нищо хубаво. Правете си романтични подаръци без поводи, ходене на вечери, отделяйте си достатъчно внимание, забавлявайте се заедно и си споделяйте. Твоят партньор трябва да ти бъде както спътник в живота, така и най-добрият ти приятел, човек, пред когото може да се отпуснеш напълно и да не се притесняваш за нищо.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия