През какви етапи минава всяка връзка? [част първа]

2014-06-11 19:37:00
През какви етапи минава всяка връзка? [част първа]
Снимка: Dreamstime

Всяка връзка е уникална. Дори да имате опит във връзките и в любовта, никога не е същото и винаги има някакви разлики. Може да сте имали няколко връзки до сега и всеки път да е било различно. Все пак има признак, който можем да кажем, че е подобен при почти всички връзки. Това е именно етапите, през които всяка връзка преминава. Всеки етап е своеобразен тест за това дали си подхождате. Понякога човек мисли, че е намерил партньора, с който иска да прекара живота си и след няколко месеца осъзнава, че е срещнал човек, с който изобщо не си пасва. Защо това е така? Сега ще ви споменем кои са тези етапи и с какво се характеризират.

 

 

Етап 1: Пристрастяване! Това е първият стадий на всяка връзка. Почти винаги започва с интензивно привличане и неконтролируема нужда да бъдете един с друг. Тук прибавяме и силното сексуално желание, което партньорите изпитват един към друг. Влюбените не могат да спрат да се прегръщат, целуват и да прекарват време един с друг. В този етап, те забравят за всичко около тях и се концентрират изцяло върху партньора си. Всяка връзка минава през този период и той е съвсем нормален, но скоро той отшумява и идва следващият.

 

Етап 2: Опознаване! В този етап партньорите започват да се опознават по-добре. започват дълги разговори до късно през нощта, всичко, свързано с партньора е интересно и любопитно за вас. Искате да опознаете всяко кътче от него, да научите всичко и да разберете възможно най-много. Говорите си за семействата, за бивши, за това какво харесвате и какво ненавиждате, споделяте си по-интимни неща, а животът ви се вижда красив и романтичен.

 

Етап 3: Смут! Този етап понякога е неприятен, защото носи края на една връзка. След няколко месеца от началото на връзката, след като е минал периода на пристрастяването и на опознаването, започват и караниците. Вече има конфликти и неразбирателства, всеки започва малко или много да си показва рогата. Това може да доведе до края на отношенията, особено ако хората изобщо не са един за друг.

 

Етап 4: Време за мнения! В този период от връзката всеки съставя мнение за другия. Времето лети, минават месеци и всеки от партньорите знае какво да очаква от другия и се опознавате още повече. В този период разбирате дали очакванията, които имате, се оправдават, или не. В този период може да изпитвате истинска радост от човека до вас, но може и да се депресирате. Всичко това се случва заради очакванията. Ако не очаквате, че той ще ви подарява цветя, но го прави, вие ще сте щастлива. Но ако сте се уговорили да ви вземе от някъде, за да не се прибирате сама, а той забрави, това би ви натъжило.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия