Има ли смисъл да му/й дадете втори шанс?

2012-11-22 16:47:00
Има ли смисъл да му/й дадете втори шанс?
Снимка: Dreamstime

Човешко е да се греши, божествено е да се прощава. На всеки поне веднъж в живота си е трябвало да избира дали да прости и даде още един шанс или не. Жените са по-склонни да постъпят емоционално, да забравят за случилото се и да се опитат да оправят взаимоотношенията с любимия си.

 

Но заслужава ли си?

 

Преди да простите и да дадете още един шанс на любовта ви, хубаво си помислете дали тази връзка ви е донесла повече положителни или отрицателни емоции. Няма смисъл да давате шанс на човек, който повече ви наранява, отколкото ви кара да се усмихвате. Ако се е стигнало до раздяла заради сериозни проблеми, не се заблуждавайте, че той/тя ще се промени и ще бъдете щастливи до края на дните си.

 

 

Дългогодишните връзки имат своите възходи и спадове. При положение, че смятате, че неразбирателствата ви ще са нещо временно, отдръпнете се леко, докато премине бурята и после се постарайте да изгладите взаимоотношенията си и да продължите напред като двойка. Понякога двама души просто не си отиват. Може би проблемът не е в него/нея, а във вас като двамата като партньори. Ако от известно време не можете да си комуникирате и често не се разбирате, няма смисъл да продължавате да се мъчите да сте заедно. Вие просто не сте създадени един за друг. Не обвинявайте партньора си за раздялата, осъзнайте, че това не е вашата половинка и спрете да си губите времето с него/нея. Вашият/ вашата идеален/идеална партньор/ка е някъде там и ви чака :)

 

Като цяло нещата се виждат най-добре отстрани. Колкото и да ви е трудно, доверете се на своите приятели и на семейството си, нищо че сърцето ви казва друго. Защото, когато човек е влюбен, той не вижда очевидни недостатъци на човека до себе си. Но след известно време сваля розовите очила и осъзнава какъв човек има до себе си. Тогава мнението на околните се потвърждава. Няма смисъл да губите месеци/години с някой, който се държи лошо с вас и няма намерение да се промени.

 

Защо всъщност се разделихте?

 

Замислете се какви бяха причините да сложите край на взаимоотношенията си. Помните ли нощите, в които плакахте за него/нея? Готовите ли сте да се съберете отново и евентуално пак да страдате, ако се разделите. Не, че трябва да гледате песимистично на нещата, но бъдете реалисти. Вие най-добре може да прецените дали той/тя е искрена с вас и наистина е готов/а да се промени и да поправи нещата в името на любовта. Ако го/я обичате, не искате да живеете без него/нея и имате сили и желание да му/й простите – направете го, за да не съжалявате след време, че не сте дали последен шанс на връзката ви.

 

Ще бъдете ли щастливи, ако се съберете?

 

Запомнете нещо много важно, което много хора забравят – в една връзка най-важното нещо е щастието. За съжаление, все повече хора се връщат при бившите си, само защото са свикнали с този човек и нямат желание да градят живота си наново с друг. Но защо трябва сами да се обричате да бъдете нещастни още известно време? Бъдете егоисти и гледайте себе си. Направете това, което ще ви направи щастливи. Ако в момента искате да се съберете – направете го, но ако се колебаете – отложете решението си или по-добре – продължете напред, но сами. Дайте път на щастието!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия