Има ли смисъл от "временна раздяла" и защо я искаме?

2012-11-05 14:59:00
Има ли смисъл от
Снимка: Dreamstime

Доста често при двойките, които дълго време са заедно, идва моментът, в който поне единият от тях иска „временна раздяла“ или „малко почивка“. Каква е идеята на това? Наистина ли имаме нужда от време, за да помислим и да преценим трезво дали има смисъл да продължаваме с този човек или не.

 

Някои партньори искат да се разделят за лятото и есента отново да са заедно. Причината е, че всеки човек свързва горещите летни месеци с приятни емоции и иска, ако кривне от пътя, то това да стане „легално“. Нали временно не сте заедно с половинката си, значи това не е изневяра. Преди да дадете това абсурдно предложение, помислете си как ще се чувствате, ако разберете, че гаджето ви също се е чувствало свободно и е било с доста хора. Дали ще успеете да преживеете случилото се и заслужава ли си да страдате и да наранявате половинката си, само за да се забавлявате по такъв начин лятото?

 

 

Някои жени искат временна раздяла, когато са си паднали по някого и не искат да съжаляват, че не са опитали късмета си. Така ще имат възможността да флиртуват с него, като в същото време да имат резервен план – техният бивш. Мъжете обаче не са глупави и повечето от тях се усещат за какво става дума и прекратяват всякакви взаимоотношения с бившата си.

 

Нуждата от „почивка“ се появява често при двойки, които дълго време са заедно. Те вече дотолкова са свикнали един с друг, че не знаят дали се обичат или просто всичко е навик. Вместо да си мълчите по цял ден и да се чудите какво да си кажете, най-добре се разделете временно и вижте дали ще си залипсвате.

 

Ако осъзнаете, че сте един за друг, едно простичко „Липсваше ми, не мога без теб!“ ще върне искрата и пеперудите от първата ви среща. Важно е обаче раздялата ви да не бъде прекалено дълга, защото рискувате пламъчето помежду ви съвсем да изгасне. Ако от известно време се чувствате излишна, той все по-често няма време за вас, постоянно закъснява или води дълго разговори, дори когато сте излезли навън само двамата, по-добре прекратете взаимоотношенията си, поне за известен период от време. Така ще имате вратичка отново да се съберете, ако съжалите, че сте се разделили. От друга страна ще му покажете, че вие не сте даденост и ако иска да бъде с вас, трябва да ви го казва и доказва.

 

Снимка: Dreamstime

 

Няма нищо лошо понякога да си отдъхвате едни от други, но нека тези раздели не са чести и просто за разнообразие. Бъдете искрени и назовавайте нещата с истинските им имена. Не се страхувайте да се откъснете за известно време от партньора си, ако любовта ви е истинска и я има, отново ще се съберете и ще бъдете по-влюбени от преди, защото ще сте се оценили, докато сте били сами.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
notlike
преди 11 години

Когато двама души се обичат и мълчанието им е приятно. Освен това "временната раздяла" води след себе си в повечето случаи до постоянна такава.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия