Има ли смисъл да имате връзка с човек, когото вече не обичате?

2013-06-17 11:01:00
Има ли смисъл да имате връзка с човек, когото вече не обичате?
Снимка: Dreamstime

Да се влюбиш не е трудна задача, но да останеш влюбен години наред – ето на това му се вика тежка, а понякога и непосилна задача. Малко са щастливците, които са се намерили и са щастливи заедно до края на живота си. Повечето бракове са започнали с истинска любов, преминали са през обич и завършват с уважение и навик. Някои двойки се разделят и търсят щастието си при друг/а, но други остават да живеят заедно, въпреки липсата на тръпка и чувства. Къде отиде онзи човек, в когото се влюбихте преди години? Как животът успя да го превърне в това, в което е в момента? А може би вие сте сте променили и вече не си пасвате с човека, когото доскоро обичахте?

 

 

Когато усетите, че нещата помежду ви са се променили има 3 варианта – партньорът ви си променя отношението към вас, примирявате се с неговата/нейната промяна или се разделяте.

 

Има ли смисъл да бъдете двойка, когато не се обичате? Замислете се дали сте готови да прекарате остатъка от живота си с човек, в когото вече не сте влюбени? Заслужава ли си да му посветите младостта и силите, които влагате във вашите взаимоотношения?

 

По-добре се разделете. Да, решението наистина е трудно, но си струва да направите крачка в посока към щастието, нали?

 

Глупаво е да бъдете заедно, само защото всичко в леглото е страхотно. Сексът си е секс, любовта си е любов, не бъркайте едното с другото. Има хора, които не искат да сложат край на връзката си, защото се чувстват предатели. Те биха търпели, биха се научили да живеят в новите условия, които не харесват, само и само, за да не предадат и разочароват човека до себе си, нищо че той ги разочарова в продължение на месеци.

 

Снимка: Dreamstime

 

Преди да решите да се разделите, помислете сериозно дали това е правилното решение. Не си играйте с чувствата на своя партньор. Няма смисъл да се разделяте и събирате постоянно. Помислете дали все още го/я обичате, има ли надежда любовта да се върне и виждате ли перспектива във връзката, която имате?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
obi4amku4eta
преди 10 години

значи според мен няма смисъл щото просто не изпитваш нищо и всичко става по различно ииии.....т.н


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия