Изневериха ти - трябва ли да се разделите или е по-добре да простиш?

2012-11-08 10:50:00
Изневериха ти - трябва ли да се разделите или е по-добре да простиш?
Снимка: Dreamstime

Какво се случва между двама души, когато единият изневери? Възможно ли е това да се преодолее и струва ли си да преживееш нещо толкова болезнено заради грешката на другия?

 

Когато двама души са влюбени, щастливи и доволни от връзката си – те не изневеряват /въпреки че има и такива, основно момчета, които изневеряват за спорта и/или за да поддържат самочувствието си/. След като на човек му изневерят, той започна да се съмнява в себе си и да се подценява. Явно не е достатъчно привлекателен, умен или интересен, за да се стигне дотам? Но не е ли глупаво да се обвиняваме заради грешките на другите?

 

 

Хубаво е човек да се доверява на шестото си чувство и да не игнорира видими неща. В повечето случай ясно се вижда, че единият партньор изневерява, но другият като че ли нарочно се прави на „ударен“ пред самия себе си, за да не се изправи пред най-лошото и да не се стигне до раздяла или болезнено узнаване на истината. Но какъв е смисълът да бъдеш с човек, който редовно и нагло те лъже в очите? Изправи се пред истината, по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

 

След като са ви изневери, възможно ли е отново да се доверите на половинката си? Първо, трябва да разгледате ситуацията от две гледни точки. Припомнете си факта, че той/тя ви обича и не ви е изневерил/а, защото вече няма чувства към вас. Стигнало се е до изневяра, защото той/тя не обича и не уважава самия себе си. Когато човек е влюбен, той обича половинката си, връзката с която го прави такъв, какъвто иска да бъде. Затова, когато се стигне до изневяра, това се получава, защото този човек вече не се харесва такъв, какъвто е във връзката.

 

Втората причина да се стигне до изневяра е, че партньорът ви не умее да изгражда наново това, което се руши. Голяма част от хората не умеят да общуват, да преговарят, да правят компромиси и т.н. За тях е по-лесно да изневерят, да наранят човека до себе си и евентуално да се стигне до раздяла, отколкото да положат усилия и да оправят взаимоотношенията си.

 

Напълно нормално е след изневярата връзката ви да не е същата, но това не означава, че тя няма да е пълноценна и да ви дава това, от което имате нужда. Ако вашата половинка наистина съжалява за случилото се, разкайва се, иска прошка и иска винаги да бъде до вас – дайте шанс, но само ако сте сигурни, че наистина искате това. Не всеки човек може да преодолее случилото се, затова не се събирайте, ако знаете, че споменът ще пречи на връзката ви.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mags991
преди 11 години

За изневярва,прошка няма!!!

Alchemist
преди 11 години

Спрях да чета на 'основно момчета'. *** off.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия