Продължението на "Академия за вампири" разчита на финансите на феновете си

2014-07-31 18:52:00
Продължението на
Снимка: outnow.ch

Филмите, в който главни действащи лича са свръхестествени същества, хранещи се с човешка кръв или иначе казано вампири, имаха своята година, в която се радваха на толкова невиждан успех, че по едно време си мислехме, че киното тотално ще спре да произвежда филми с различна тематика. Тези времена отминаха, но това далеч не значи, че не се появяват вампирски филми.

 

 

Доказателство за това беше поредната надежда на филмово студио, което да обхване вълната от пленени тийнейджъри — "Академия за вампири". Студиото обаче беше позакъсняло с времето, защото пазарът отдавна отхвърли тази тематика и очаквано, приходите на филма бяха минимални.

 

За разлика от него, книжната поредица беше издадена точно на време и успя да прибере солидно количество постъпления, тъй като запалени тийнейджъри изкупуваха всяка книга като топъл хляб. Именно на тези тийнейджъри ще се разчита и за набирането на необходимите средства за снимането на продължението на "Академия за вампири".

 

Тъй като излезлият през месец февруари тази година филм, по първата книга от поредицата на Ришел Мийд не се представи никак добре откъм финансова гледна точка и събра едва 16 милиона долара, студиото The Weinstein Company промениха плановете си относно това да бъдат направени няколко директни продължения, отново базирайки се на книжната поредица.

 

Това намерение на филмовата компания бе и официално споделено и в продължение на няколко месеца група фенове скърбяха, тъй като по всичко лишеше, че нов филм за вампири няма да има. За тяхно щастие обаче бе споделена информация, че все пак има шанс поредицата да бъде възобновена.

 

За всички почитателите на първия филм, който няма как да отречем, че регистрира прилични приходи от продажбите на DVD и Blu-ray дискове, в официалната страница на филма бе споделено, че вторият филм ще бъде реализиран, но при условие, че феновете успеят да съберат част от сумата, необходима за реализирането на продукцията.

 

Работното заглавие на продължението е “Frostbite”, а според последната информация има достатъчно голям интерес към проекта от страна на феновете и събирането на нужните средства за снимки е само въпрос на време. Все още не е потвърдено, но се смята, че ако от The Weinstein Company дадат зелена светлина на проекта главните роли ще бъдат отново поверени на Зоуи Дойч, Данила Козловски, Олга Куриленко и Луси Фрай.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Tрудно ми е да повярвам, че искат фенове да платят, за да снимат филм, сякаш е няква пирамида.Но брюнетката има страхотно тяло и яки цици, много лесно може да уреди финансиране.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия