Fireter се присъединяват към Фестивала на цветовете

2014-03-18 19:31:00
Fireter се присъединяват към Фестивала на цветовете
Снимка: 360mag.bg

Само преди дни ви запознахме с множеството музикални събития, които ни очакват в близките месеци и едно от тях беше Фестивала на цветовете. Той ще се проведе на 21 юни 2014 г. на столичния стадион "Академик", с обещанието да донесе много положителни емоции на посетителите и да им представи музикална феерия от цветове, които всички те да попият – буквално.

 

 

Фестивалът е вдъхновен от индийската традиция за празнуване на свободата, чрез силата на цветовете. Според ритуала, индуистите празнуват в чест на реколтата и плодородието на земята. Те излизат по улиците и се поръсват едни други с разноцветен прах и с оцветена вода. Нещо такова ни очаква и първото издание на Фестивала на цветовете, за който организаторите споделят, че това ще бъде събитие с духа на Woodstock със зашеметяваща рок и електронна музика.

 

С предишната си новина ви запознахме с хедлайнера на събитието, а именно легендарното гуру на дъпстеп музиката – Rusko. Той е известен с работата си като DJ и продуцент, по време на която е имал честта да миксира хитовете на едни от най-популярните артисти – Jay-Z, The Prodigy, Skunk Anansie, Lady Gaga, Kelis, Basement Jaxx.

 

Компания ще му прави и най-успешната българска улична театрална трупа – Fireter. Формацията е създадена през февруари 2009 година от Пламен Иванов, а само няколко години са нужни, за да набере изключителна популярност. Ефектното шоу, което съчетава огън, кокили, живи статуи, марионетки и пленяващи костюми и музика превръща групата в най-популярната и обичаната улична театрална атракция.

 

Ако все още не сте чули за тях, то най-вероятно не сте се разхождали по улиците на София, но не се безпокойте, тук може да видите видео, показващо артистите и тяхната работа, което няма как да не ви убеди колко добри са те.

 

Билети за събитието може да си закупите от мрежата на Eventim в цялата страна. В зависимост от категорията на билета, получавате различно количество торбички с цветен прах, като за билет от 43 лв. получавате 1 торбичка, от 53 лв. – 5 торбички, а от 63 лв. – 9 торбички.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия